Een schutting, plantenbak of misschien wel een steenkorf met een open haard er in verwerkt, je kunt alle kanten op met schanskorven. Dit is dan ook meteen de reden waarom de korven de laatste jaren zo populair zijn in de tuin. Ze hebben een stoer, robuust uiterlijk en blijven daarnaast ook nog eens heel lang mooi. Toch zijn er ook een aantal dingen waar je op moet letten als je iets met schanskorven in je tuin wilt gaan plaatsen. In dit artikel vertel ik je wat die dingen zijn. 

Wees voorzichtig met het vullen

Wanneer je een steenkorf gaat vullen, dan is het belangrijk dat je dit erg secuur en voorzichtig doet. Gooi niet zomaar de stenen in de korf, maar leg ze met de hand op de plek. Hierdoor voorkom je dat de stenen beschadigen of kapot gaan. Maar dat is niet de enige reden. Wanneer je de stenen namelijk klakkeloos in de korf stort, kan het zijn dat ze niet goed in elkaar vallen. Hierdoor zijn er loze ruimtes die later lastig zijn op te vullen. Zorg dus dat je de stenen er rustig inlegt, zo kun je zelf bepalen waar ze komen te liggen. 

Het geheel is erg zwaar

Wanneer een schanskorf helemaal gevuld is, is deze erg zwaar. Het is dan ook erg belangrijk dat de korf op een stevige ondergrond wordt geplaatst welke sterk genoeg is. Hierdoor weet je zeker dat de korf niet omvalt of de ondergrond beschadigt. Daarnaast is het ook belangrijk om te beseffen dat je de korf niet zomaar even verplaatst. Kies daarom een goede plek waarvan je zeker weet dat je er lang plezier van gaat hebben. Wil je de korf toch ooit op een andere plek hebben staan, dan zul je de stenen er stuk voor stuk uit moeten halen en na het verplaatsen de korf weer moeten vullen. 

Ze zijn relatief duur 

Hoe mooi de korven ook zijn, het is goed om te beseffen dat het niet goedkoop is. Een schanskorven schutting is bijvoorbeeld relatief duur ten opzichte van andere erfafscheidingen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de meeste schanskorven op maat worden gemaakt. Gelukkig is een erfafscheiding meestal niet iets wat je in korte tijd weer gaat aanpassen, maar het is toch goed om van tevoren goed na te denken over de kosten van deze optie. 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter