Bootmatrassen zijn eigenlijk niks meer dan kussens en matrassen voor op boten. Er zijn diverse soorten bootmatrassen die op verschillende boten gebruikt kunnen worden. Meestal worden bootmatrassen gebruikt op luxe boten zoals jachten, maar ook op kleine bootjes zoals zeilbootjes komen bootmatrassen voor. Over het algemeen worden bootmatrassen op maat gemaakt. Dit kan uiteraard in verschillende kleuren, maar ook met verschillende stoffen en materialen, afhankelijk van de wens. Bootmatrassen worden geplaatst in de boot voor een comfortabele zitting tijdens de vaartocht.

Soorten bootmatrassen


Om te beginnen zijn bootmatrassen er natuurlijk in allerlei soorten en maten. U kunt een bootmatras zo groot maken als u zelf wilt. De vormen van de matrassen zijn afhankelijk van uw wens en deze kunt u bepalen door te kijken naar de plaats op uw boot waar u het matras wilt plaatsen. Zo is het handig om als het matras langs de kant van de boot komt een rechthoekig matras te laten maken en dit over een groot deel van de boot toe te passen. Het kan echter ook zijn dat je in het midden van de boot een bootmatras wilt. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ovaal bootmatras of voor een andere vorm. Hoe dan ook is er genoeg keuze. Verder kunnen bootmatrassen van verschillende soorten stoffen worden gemaakt. Voorbeelden die veel voorkomen zijn koudschuim en traagschuim. De meeste bootmatrassen zijn wit kleurig, maar naar eigen wens kan uiteraard ook dit worden aangepast.

Eigen comfort en luxe


Bootmatrassen verschillen uiteraard ook enorm in kwaliteit. Voor een goede kwaliteit bootmatras worden andere stoffen gebruikt dan voor de varianten met een minder goede kwaliteit. De kwaliteit die je kiest is afhankelijk van de comfort die je wilt. Veel mensen die bootmatrassen willen, willen het ook vooral omdat zij in de boot willen overnachten. Dan is het natuurlijk van cruciaal belang een matras type te kiezen die geen rugklachten of andere lichaamskrachten oplevert. Een bootmatras waar op geslapen moet worden dient immers een veel betere kwaliteit te hebben over het algemeen, dan een bootmatras die alleen gebruikt wordt om op te zitten of maar kort te liggen. Bootmatrassen zijn vaak ook vergelijkbaar met caravanmatrassen. Beide worden zo comfortabel mogelijk gemaakt en bijna altijd op maat, afhankelijk van de grootte van de boot of caravan. In een caravan komen echter wel vaak wat smallere matrassen voor dan op een boot. Ook gebruiken boten vaker vormen zoals ovalen dan caravans. Die kiezen meestal voor een standaard rechthoekig matras.

Bron: 123vrijwonen.nl

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter