Heb je na een nacht slapen rugpijn wanneer je de volgende ochtend ontwaakt? Dan belemmert dit jou mogelijk in jouw dagelijkse bezigheden. Dit is geen pretje. Reden genoeg om op zoek te gaan naar de oorzaak. Mogelijk lig je ’s nachts in een verkeerde houding. Probeer in dat geval eens een ander hoofdkussen. Helpt dit niet? Dan ligt het mogelijk aan jouw bed. Overweeg in dat geval een nieuw bed te kopen. Maar hoe kies je het juiste bed om rugpijn te voorkomen of te verminderen? Wij bieden jou in deze tekst de helpende hand.

Wat voor een slaper ben jij?
De één slaapt ’s nachts op zijn zij, terwijl de ander op zijn rug slaapt. Voordat je op zoek gaat naar een nieuw bed, moet je weten wat voor een slaper jij bent. Dit helpt je namelijk om het juiste bed te kiezen. Slaap je voornamelijk op jouw rug? Dan heeft jouw onderrug ondersteuning nodig. Zonder deze extra steun ontwaak je ’s ochtends zeer waarschijnlijk met een zere rug. Voor zijslapers geldt dan weer dat schouder en heup voldoende weg moeten zakken in een matras. Wanneer jouw rug op de juiste manier ondersteund wordt, is de kans op rugklachten minimaal.

Weet welke soorten matrassen er zijn
 Een matras moet jouw lichaam op de juiste plekken ondersteunen. Niet ieder matras is hier even geschikt voor. Hoe dit komt? Omdat er verschillende soorten matrassen zijn. Wil je het juiste bed kiezen om rugpijn te voorkomen of te verminderen? Dan moet je weten welke soorten matrassen er zijn. Wij zetten de bekendste soorten hieronder voor je op een rijtje.

– Koudschuim
Koudschuim wordt gebruikt in veel matrassen. Sommige matrassen bestaan geheel uit deze schuimsoort, terwijl andere matrassen bijvoorbeeld één laag koudschuim bevatten. In matrassen van koudschuim worden vaak zogeheten comfortzones aangebracht. Hierdoor biedt zo’n matras jouw lichaam vaak de juiste ondersteuning. Helaas is dit niet altijd het geval, dus kijk goed naar de lichaamsondersteuning voordat je een koudschuim matras koopt.

– Traagschuim
Naast koudschuim kennen we ook traagschuim matrassen. Een matras dat gemaakt is van deze schuimsoort, heeft geen comfortzones. Desondanks kan jouw lichaam op zo’n matras wel goed ondersteund worden. Hoe dit komt? Doordat traagschuim zich naar jouw lichaam vormt als het warm wordt. Toch biedt traagschuim niet voor iedereen voldoende ondersteuning.

– Pocketvering
In een pocketveringmatras zit geen koud- of traagschuim, maar zitten veren. Iedere veer zit in een eigen zakjes, waardoor ze afzonderlijk van elkaar functioneren. Hierdoor biedt een matras met pocketvering vaak goede ondersteuning, maar dit hoeft niet altijd. Niet iedere fabrikant besteedt namelijk evenveel aandacht lichaamsondersteuning bij een pocketveringmatras.

Test het uit in de winkel!
Steeds meer mensen kopen hun bed online. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo wordt het bed bij jou thuis afgeleverd en bovendien kun je bedden makkelijk met elkaar vergelijken. Nadeel is dat je ze niet uit kunt proberen. Hierdoor weet je niet of een bed lekker ligt en aan jouw eisen voldoet. Wil je dit wel weten? Bezoek dan een beddenwinkel in Antwerpen. Hier kun je verschillende bedden uitproberen, waardoor je direct weet of het bed voor jou geschikt is. Is Antwerpen je te ver weg? Geen probleem, want je kunt ook een beddenwinkel in Leuven bezoeken.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter