Wil jij je huis verkopen met behulp van een makelaar of juist kopen met een aankoopmakelaar? Dan sta je voor een belangrijke keuze. Het is immers belangrijk dat een makelaar goed bij jou past. Daarom is het goed om een aantal dingen te onthouden bij het kiezen van jouw makelaar of aankoopmakelaar. In dit artikel geef ik je drie tips welke je mee kunt nemen in jouw keuze. 

Ga voor de persoonlijke klik

Allereerst is het erg belangrijk dat er een persoonlijke klik is met de makelaar. Ondanks dat de makelaar ook maar gewoon zijn werk uitvoert is het belangrijk dat jullie samen goed overweg kunnen en dat er wederzijds vertrouwen is. Het gaat immers niet om zomaar een aankoop of verkoop. Je hoeft niet meteen beste vrienden te worden met de makelaar, maar het is wel goed dat je weet wat je aan hem of haar hebt voor een goede samenwerking. Nodig dan ook meerdere makelaars uit of ga bij hen langs. Hierdoor kun je verschillende partijen spreken en kun je op basis daarvan bepalen met wie je de beste klik hebt. 

Kijk niet alleen naar de prijs

Wanneer je een makelaar in de hand neemt, dan gaat dat je geld kosten. Hoeveel dat is? Dat kan verschillen per makelaar. De ene makelaar is nu eenmaal prijziger dan de andere. Hierdoor is de keuze voor de goedkoopste makelaar vaak snel gemaakt. Toch raad ik je aan om dat niet altijd meteen te doen. Het kan namelijk best zijn dat deze partij totaal niet bij jou past en dat de verkoop of koop hierdoor negatiever uitvalt. Hiervoor geldt: vergelijk eerst meerdere makelaars op verschillende aspecten en baseer je keuze niet puur op de kosten. Het kan namelijk best zijn dat je een duurdere makelaar terugverdient in de verkoopprijs/aankoopprijs. 

Kijk verder dan je neus lang is

Tot slot, kijk verder dan je neus lang is. Ga niet zomaar voor de makelaar die bij jou in het dorp zit omdat dat de enige is. Kijk ook eens naar wat voor makelaars er nog meer in de buurt zitten. Misschien zit daar wel een betere match tussen. Wil je naar een andere stad of dorp verhuizen? Dan is het raadzaam om de makelaars daar in de buurt ook mee te nemen in je proces. Wil je bijvoorbeeld naar Hoogeveen of omgeving verhuizen? Dan kun je denken aan Bruins Makelaar

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter