We willen allemaal ontspannen door het leven gaan. Wellness (welzijn) helpt daar enorm bij. Maar soms hebben we tips nodig om de optimale balans tussen lichaam en geest te vinden. Wat heeft jouw voorkeur? Ontspanning door niks te doen of ontspanning door inspanning? De vijf trends van nu.

1.      Naar de sauna

Een sauna is ontzettend fijn. Je ontspant er en door de warmte ga je zweten. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zijn afval kwijt kan. In een tijd dat we zo min mogelijk reizen is een eigen sauna eigenlijk het summum. Waar kun je beter ontspannen dan in je eigen tuin? Een sauna kopen voor thuis is daarom een aanrader.

2.      Mindfullness

Leven met aandacht zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Een Engelse term voor deze manier van leven is mindfullness. Letterlijk betekent dit met volle aandacht leven. Het is eigenlijk een vorm van mediatie. Je leidt jezelf niet af door gedachten en bent in het nu. Het is een manier van leven die bij veel mensen past. Heb je geen idee? Check dan eens een mindfullnesstraining en kijk of het iets voor je is.

3.      Goed slapen

Soms is het makkelijker gezegd dan gedaan maar goed slapen is altijd weldadig. Je ontspant er niet alleen van, je komt letterlijk tot rust. Als je niet goed slaapt, wordt je moe wakker. Een verkwikkende nachtrust is goed voor je lijf maar ook voor je geest. Mocht je een nachtje slecht slapen, probeer je er dan geen zorgen over te maken. Is het een structureel probleem, ga dan op zoek naar een oplossing.

4.      Wandelen

Een typische manier van ontspanning door inspanning is wandelen. Met je neus de natuur in en op zoek gaan naar een gedachteloos stukje dag. Geniet van de omgeving en laat je verwonderen. Er is veel moois te zien om je heen. Voordeel van wandelen is dat het een eenvoudige manier van bewegen is. Bijna iedereen kan het.

5.      De tijd nemen

Als je weet wat je echt leuk vindt, is het een vorm van wellness als je daar de tijd voor neemt. Ben jij gek op lezen? Ga dan bewust zitten met een boek en laat je niet storen. Verwen jezelf met een lekkere kop thee en een stukje chocolade en je dag kan niet meer stuk. Uiteraard kun je dat boek ook vervangen door een legpuzzel, een stukje muziek of wat het ook maar is waar je van geniet.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter