Levende muren worden vaak gebruikt om het uiterlijk van een gebouw te versterken en voor een dramatische gevel te zorgen. Hier zijn een paar voorbeelden van enkele beroemde groene muren van over de hele wereld.

Van Gough Wall – The National Gallery – Londen

De National Gallery op Trafalgar Square in Londen verrukte toeristen in 2011 met een door Van Gogh geïnspireerde groene muur. ‘Een korenveld met cipressen’ is opnieuw gemaakt met verticale beplanting. Opwindend, toen de planten eenmaal groeiden en meer ingeburgerd raakten, werd het beeld beter zichtbaar. De muur bevatte meer dan 8000 planten en bevond zich direct buiten de galerie zelf. De installatie duurde slechts drie dagen en bleef de hele zomermaanden op zijn plaats.

Musee du Quai Branly – Parijs

Deze verticale tuinmuur, geïnstalleerd in 2005, beslaat 4 verdiepingen en 8600 vierkante voet muur, in feite de hele noordwestelijke muur. Door de prominente ligging (aan de oevers van de Seine vlakbij de Eiffeltoren) is dit exemplaar een van de bekendste (en meest gefotografeerde) levende muren ter wereld. Ook bij Mobilane vind u veel prachtige ideeën voor groene muren.

Semiahmoo Bibliotheek Green Wall – Vancouver

De Semiahmoo-bibliotheek in Vancouver, Canada, is de grootste in zijn soort in Noord-Amerika. Het beslaat 3000 vierkante meter en bevat meer dan 10.000 planten, waaronder vaste planten, struiken en zelfs kleine bomen. Het ontwerpbureau wilde ‘bijen, vlinders en kolibries’ naar het gebied trekken. De muur is in 2010 geïnstalleerd en blijft bloeien en groeien.

Caxia Forum – Madrid

De verticale tuinmuur van het Caxia Forum, geïnstalleerd aan de zijkant van een oude krachtcentrale, is vier verdiepingen hoog en bevat 15.000 planten. Nu een galerie en museum voor moderne kunst, contrasteert het gebouw het groen van de muur met het verroeste ijzer op het omringende dak, om een ​​dramatisch landschap te bieden in deze culturele Spaanse hotspot.

Crystal Cruises Living Wall

Verbazingwekkend genoeg hebben nu levende muren hun weg gevonden naar de volle zee, in de vorm van een groene muur aan boord van een cruiseschip. De muur meet 11,7 bij 2,9 meter en het ontwerp bevat, heel toepasselijk, een kaart van de wereld.

Hampton Court Flower Show & Chelsea Flower Show

In de afgelopen jaren zijn groene muren en verticale tuinen een vast onderdeel geworden van de belangrijkste tuinbouwtentoonstellingen, waaronder Chelsea en Hampton Court. Veel showtuinen hebben levende muren. Als ze eenmaal bij Chelsea zijn verschenen, is het in de regel slechts een kwestie van tijd voordat ze in achtertuinen aan de overkant van het land verschijnen.

Wat leuk is om te weten en ook helemaal de trend van nu is om niet alleen buiten maar ook binnen in huis een Livepanel indoor te hebben. Je haalt het groen van buiten naar binnen voor nog meer sfeer en beleving.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter