Je bent van plan een huis te kopen en je hebt er eentje gevonden waarop je helemaal verliefd bent.  Het is precies wat je wilt en bij het zien van de woning denk je al na hoe je het graag zou willen inrichten. Je bent zo dol op de woning dat je niet eens hebt opgemerkt dat er houtrot zit in de kozijnen of dat er een scheur zit in de buitenmuur. Het is nou eenmaal zo dat wanneer je zo over je toeren bent met zo een woning dat je niet door hebt in wat voor achterstallige staat de woning in verkeerd. Een andere reden kan ook zijn dat je de niet de nodige kennis bezit om deze zaken op te merken. Om op een later tijdstip niet voor onaangename verrassingen komen te staan is het handig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren door een ervaren bouwkundig expert. Een bouwkundig expert weet precies waar je op moet letten en wat eraan gedaan moet worden. 

Uitvoeren van een bouwkundige keuring

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring kan je behoeden voor onaangename verrassingen. Dit is zeker een noodzaak wanneer het gaat om oudere huizen. Maar het is ook een goed idee om zo een keuring te laten doen bij wat nieuwere woningen. Ook al zou je het doen voor je eigen zekerheid.

Welke zaken worden opgenomen in een bouwkundig rapport

In een bouwkundig rapport zal je verschillende zaken tegenkomen zoals: leidingwerk in de kruipruimte, de ventilatie en de riolering. Niet te vergeten de fundering en de vloeren. Je krijgt ook een visuele beoordeling over de onderhoudsstaat van de keuken, de technische staat van de alle elektrische installaties. Je krijgt ook een visuele beoordeling over de technische staat van de cv-installatie en de onderhoudsstaat van de verschillende sanitaire groepen. Je krijgt ook een overzicht van de staat van de verschillende opstallen op het erf, de schuur en de garages. Je zal ook kunnen zien wat de staat is van het dak, de dakpannen, de goten en de schoorstenen. Je zal ook zien als er een risico is op koolmonoxide en of de aanwezigheid van loden waterleidingen. Men neemt ook mee de staat van de ramen, kozijnen en deuren, muren, vloeren en metsel en voegwerk.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter