Het koksschort is niet meer gereserveerd voor gebruik tijdens zomerse barbecues. Dankzij het gebruik door de iconische chef-koks is de chef-kokschort een acceptabel onderdeel van het uniform van de professionele chef, als vervanging voor de meer traditionele koksbuis (koksjas). In dit artikel leg ik de voordelen van de koksschort uit.

Op het eerste gezicht lijkt het koksschort utilitairder dan de koksbuis. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat er veel andere beroepen zijn in de foodservice-industrie die ook algemeen bekend staan ​​om het dragen van een schort. Waaronder

Slagers
Bakkers
Obers en serveersters
Barmannen
Bus jongens
Chef-koks bedienen
Keuken- en toonbankarbeiders

Voeg dit toe aan de reputatie van het schort als een barbecue in de zomer (Kiss the Chef), en je lijkt het Rodney Dangerfield van een chef-koksuniform te hebben, helemaal geen respect. Bij nader inzien zult u zien dat het eenvoudige schort dezelfde functies vervult als de koksbuis.

Bescherming: Hoewel de armen bloot zijn, beschermt het schort de plaats waar de overgrote meerderheid van morsen, spetters en andere diverse vlekken voorkomt, de romp. Het schort beschermt ook tegen hitte, van direct vuur (kachel of BBQ) of hete vloeistof. Net als bij de koksbuis worden kwaliteitsschorten gemaakt van een stevige katoenen keperstof. Het belang van katoen is dat het bestand is tegen herhaaldelijk wassen met behoud van zijn integriteit.

Veelzijdigheid: in tegenstelling tot de koksjas is het schort een zeer veelzijdig kledingstuk. Pas toen ik Jacques Pepin het uiteinde van zijn schort als pannenlap zag gebruiken, besefte ik hoe nuttig het schort was. Het schort wordt alleen op zijn plaats gehouden door een koord om het middel, waardoor het als een geïmproviseerde handdoek of pannenlap van het lichaam kan worden getrokken. Omdat het een vrij eenvoudige constructie uit één stuk is, kan de maat van een enkel schort worden aangepast (via de nekband) voor chef-koks met verschillende lengtes, of omgevouwen bij de taille om zo veel van de dijen / benen te bedekken als comfortabel is.

Een over het hoofd gezien aspect van de veelzijdigheid van het schort is het feit dat het uw armen NIET bedekt. Hierdoor kan de chef zijn / haar eigen gevoel voor stijl uitdrukken met zijn overhemdkeuze (zowel stijl als kleur). Waar een chef-kok in een informeel visrestaurant misschien kiest voor een Hawaiiaans hemd, herinnert het wit van het schort nog steeds aan reinheid.

Het grootste voordeel van het koksschort is de 14,5 “x 9” zak. Dit zorgt voor een gemakkelijke opslag van kleine voorwerpen die herhaaldelijk nodig kunnen zijn, zonder de tijd te verspillen om ze te moeten vinden wanneer ze nodig zijn.

Comfort: wat is er comfortabeler dan een van je favoriete shirts te dragen, bedekt met een licht katoenen schort? Doordat er geen mouwen zijn, zijn er minder bewegingsbeperkingen. Ook voor degenen die de neiging hebben om veel te zweten, is het niet hebben van de extra laag kleding de beste manier om koel te blijven in de hitte van de keuken. Tegenwoordig is de waist down schort ook een populair item.

Het koksschort vervult dezelfde functies als de meer traditionele koksbuis, met als extra voordelen verbeterde mobiliteit, handige opslag en uitdrukking van persoonlijke stijl.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter