Tijdens je zoektocht naar een geschikte vloer voor je woning, ben je zeker de kunststof of PVC vloer tegengekomen. Enorm populair is dit type vloer tegenwoordig. PVC vloeren worden in verschillende stroken geleverd die je aan elkaar plakt of in elkaar klikt. De kunststof vloer biedt zoveel voordelen dat je er bijna niet omheen kunt. Wat zijn die voordelen nu juist?

Gaat jarenlang mee met een minimum aan onderhoud


Ten eerste zijn kunststof vloeren enorm sterk, waardoor ze enorm lang mee gaan. Ze kunnen immers best wel tegen een stootje. Dankzij een slijtlaag zijn ze geschikt voor drukke ruimtes, zoals de woonkamer of de keuken. Je hoeft je na de aanleg van dit type vloer ook geen zorgen te maken over het onderhoud. Regelmatig stofzuigen en af en toe wat dweilen is voldoende om de vloer in perfect staat te houden.
Moest er toch een strook beschadigd raken, kun je deze heel makkelijk vervangen. Elke strook kan individueel vervangen worden. Zo hoef je, bij een kleine beschadiging, niet de hele vloer te vervangen.

Ideaal voor vloerverwarming

Verder kan een PVC vloer perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Het dunne PVC laat warmte makkelijk door, waardoor je vloer snel warm en comfortabel aanvoelt. Ideaal om op blote voeten rond te lopen of om je kinderen op de vloer te laten spelen. Let er wel op dat je de correcte lijm gebruikt, bij te veel warmte lost sommige lijm snel op.


Geluiddempend en bestand tegen vocht

Met een kunststof vloer kun je helemaal tot rust komen bij je thuis, ze zijn namelijk geluiddempend. Bijna elk contactgeluid wordt gedempt, iets waar zowel jij zelf als je onderburen zeker van zullen genieten. Verder zijn ze ook uitstekend bestand tegen vocht, waardoor je ze ook in je badkamer of in een vochtige ruimte kan gebruiken. Er zit immers geen hout in de vloer dat kan kromtrekken. Een bijkomend voordeel is dat de vloer ook niet zomaar glad wordt. Een badkamer zonder slipgevaar, wat wil je nog meer?


Natuurgetrouwe designs


Kunststof vloeren hebben tenslotte natuurgetrouwe prints. Verkies je een houten uitstraling, een betonlook of eerder een print van steen, alles is mogelijk. Door de mooie designs en de voelbare structuren is de kunststof vloer bijna niet van het echte materiaal te onderscheiden. Iedere strook of tegel is trouwens ook nog eens uniek, waardoor niemand voor exact dezelfde vloer kan kiezen.

Mede door de combinatie van deze voordelen wordt er zo vaak voor een kunststof vloer gekozen. Daarbij komt ook nog dat een kunststof vloer relatief goedkoop is. Ben je nog eens handig ook, kun je de vloer helemaal zelf leggen!

Bron: Doe Het Zelf

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter