Wie in de grote stad woont, of in een wat kleinere, maar nog steeds drukke stad, kan het gevoel krijgen dat het nergens in Nederland nog echt rustig is. Dat je overal op elkaars lip zit, dat het nergens stil is en dat je nergens echt voldoende bewegingsvrijheid hebt. Het tegendeel is echter waar. Zoek je iets verder dan de Randstad, dan vind je nog genoeg gebieden waar het heerlijk rustig wonen is.

Weg van het midden

Grofweg gezien is het midden van ons land het drukst. Logisch te verklaren, want hier vind je van oudsher de grote steden en het meeste werk. Centraal in het land wonen zorgt er bovendien voor dat bijna alles makkelijk aan te rijden is en je nooit heel lang onderweg hoeft te zijn.

Wil je rustiger gaan wonen, is dit vaak iets waar je afscheid van zal moeten nemen. De rustige woongebieden van ons land vind je namelijk niet in het midden, maar meer aan de randen van ons land. Dat betekent dus wat langere reistijden, maar daar krijg je wel heel veel voor terug. Ruimte, rust, natuur, bewegingsvrijheid: zomaar wat dingen die mensen die uit de stad ‘vluchten’ zoeken.

Hoe ver weg je van de Randstad wil wonen, dat bepaal je zelf. Zeeland is bijvoorbeeld relatief dichtbij, met vrijwel overal een makkelijke verbinding naar Zuid-Holland of Noord-Brabant. Ga je wat verder zuidelijk in Zeeland, dan beland je in Zeeuws-Vlaanderen. Iets verder weg van de Randstad, maar wel uniek gelegen, direct tegen België aan. Makelaars Zeeuws Vlaanderen kunnen je alles vertellen aan uniek het hier wonen is, in een gebied dat een heel eigen sfeer en landschap heeft. Een makelaar Breskens kan je vast en zeker enthousiast maken voor Breskens of één van de andere unieke plaatsen in dit bijzondere stukje Nederland.

Of ga de andere kant op

Je kan natuurlijk ook de andere kant van het midden opzoeken, en juist eens wat meer oostelijk of noordelijk gaan kijken. Ook in bijvoorbeeld Drenthe en Overijssel vind je nog volop rust en ruimte, en ben je helemaal niet al te ver van de Randstad en al zijn faciliteiten verwijderd. Bovendien vind je in deze provincies zelf ook redelijk grote steden, waar je voor veel voorzieningen terecht kan. Weg uit het midden van het land betekent dan ook echt niet ‘weg van de bewoonde wereld’, ook in de rest van het land is volop mogelijk. Het verschil is dat je er meestal net wat langer voor moet reizen, maar daar krijg je dan wel die oh zo gewilde rust en bewegingsvrijheid voor terug.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter