Ten opzichte van een vaste jacuzzi is een opblaasbare jacuzzi opmerkelijk goedkoper in aanschafprijs. Het is dan ook niet gek dat steeds meer huishoudens ervoor kiezen om een opblaasbaar bubbelbad te kiezen in plaats van een vaste variant. Ondanks de lagere aanschafprijs is het altijd fijn om meer kosten te besparen. En dit is mogelijk!

Voorafgaand zal de jacuzzi gevuld moeten worden. Aan de hand van een tuinslang kun je het bad op een snelle en goedkopere manier vullen met warm water uit de Hr-ketel. Binnen anderhalf uur is het bad klaar voor gebruik. Helaas is deze manier enkel goedkoper en effectief bij het eerste gebruik. Wil jij daarna ook besparen op onnodige kosten? Hieronder deel ik drie tips om kosten te besparen op de opblaasbare jacuzzi. 

Maak gebruik van solarmatten

Voordat de jacuzzi in gebruik gesteld kan worden, zal het water in de jacuzzi eerst verwarmd moeten worden. Veel bewoners doen dit aan de hand van een stekker in het stopcontact, al is het water ook op een andere manier te verwarmen. Solarmatten zijn matten die het water opwarmen aan de hand van energie van de zon. De matten zijn gemakkelijk met zwarte slangen aan een dompelpomp te bevestigen, waarna de slang het water in en uit het bad zal pompen. Een solarmat is al verkrijgbaar vanaf €13,-.  

Dek de jacuzzi af

Op momenten dat de jacuzzi niet in gebruik gesteld wordt, zal het water langzamerhand afkoelen. ‘s Nachts zal dit proces versneld plaatsvinden. Hoe meer het water afkoelt, hoe langer de jacuzzi verwarmd zal moeten worden en dus hoe duurder het gebruik zal zijn. Dankzij een isolerende afdekhoes kun de je warmte behouden. Vooral een zwart afdekzeil is aan te raden, doordat de zon het afdekzeil en indirect het water zal verwarmen. Daarbij zal het afdekzeil ook het water schoon houden, doordat bladeren en takjes worden tegengehouden. 

Isoleer de ondergrond

Warmte ontsnapt niet enkel via de bovenkant van de jacuzzi, maar ook via de onderkant. Indien jij wilt besparen op het stroomverbruik is het verstandig om, eventueel naast het afdekzeil, een isolerende mat onder het bad te plaatsen. Daarbij zul jij de jacuzzi ook direct beschermen tegen steentjes of takjes.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter