Een energielabel, een BENG-berekening, duurzaam renovatieadvies, verduurzamingssubsidies, een duurzaamheidsscan of duurzaamheidadvies nodig? Als je op het internet gaat zoeken, zijn er tal van aanbieders die deze diensten aanbieden. Toch is het belangrijk om hierbij met een betrouwbare partner in zee te gaan. Je kunt beter een deskundige inschakelen en geld besparen, dan eerst op koopjesjacht te gaan en later duur uit blijken te zijn.

Betrouwbaar en betaalbaar

Het is ook zeker niet zo dat de diensten van een expert altijd de hoofdprijs moeten kosten, er zijn er ook die deze diensten voor een eerlijke en schappelijke prijs aanbieden. Ook is het belangrijk dat je kiest voor een onafhankelijke expert. Zeker als het gaat om aanpassingen van de woningen op het gebied van duurzaamheid is het prettig als je niet naar bepaalde producten gestuurd wordt. De uiteindelijke beslissing moet in zo’n geval overeenkomen met jouw wensen en het beschikbare budget. Natuurlijk is het prettig als een expert hierin kan adviseren. Ook moet je zeker weten dat de expert de juiste certificaten en kwalificaties heeft om bepaalde handelingen uit te voeren.

De juiste kwalificaties en certificaten

Neem bijvoorbeeld het aanvragen van een energielabel of het maken van een BENG-berekening. Dit kan zomaar niet door iedereen worden gedaan. Een energielabel moet opgesteld worden volgens de verplichte rekenmethodes en met de juiste normen. Ook moet de expert het energielabel kunnen aanmelden bij de RVO. Het is energielabel wordt namelijk pas erkend als het geregistreerd staat bij deze instantie. Dura+ is een onafhankelijk duurzaam adviesbureau. Zij zijn gemachtigd om energielabels op te stellen en aan te melden en ze hebben ook de juiste kwalificaties en certificaten om bijvoorbeeld een BENG-berekening te maken.

Experts op het gebied van verduurzaming

DuraPlus stelt energielabel op voor bestaande bouw maar ook voor nieuwbouw. Daarnaast hebben zij de expertise in huis om duurzaam renovatie-advies te geven voor woningen en woongebouwen. Ze weten ook precies aan welke eisen voldaan moet worden als het gaat om verduurzaming van het pand. Ook als het gaat om de eisen voor een omgevingsvergunning. DuraPlus werkt niet alleen samen met de particulier of de ondernemer maar kan ook de aannemer of de architect adviseren op het gebied van duurzaamheid. Ook kunnen zij de eigenaar van een wooncomplex adviseren als hun complex energieneutraal en/of gasvrij moet worden.

Een duurzaamheidssubsidie of verduurzamingslening?

Eigenlijk kan DuraPlus op vele vlakken worden ingezet als het gaat om duurzaamheid. Mocht het nodig zijn kunnen zij uitzoeken of iemand in aanmerking komt voor een verduurzamingslening of een speciale subsidie op het gebied van duurzaamheid. De expertise van DuraPlus is dus een belangrijke eerste stap naar een energiezuinig pand en het besparen van kosten. Het kostenplaatje wat DuraPlus hanteert is eerlijk en transparant. Geen kleine lettertjes waardoor je achteraf toch nog voor onverwachte kosten komt te staan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website bij de indicatieprijzen voor een energielabel. Daar zie je dat ze een schappelijke all-in prijs hanteren zodat je precies weet waar je aan toe bent als je een offerte hebt aangevraagd.

Een energielabel aanvragen

Een energielabel aanvragen bij DuraPlus is niet alleen goed betaalbaar maar ook snel en accuraat. Zodra je akkoord gaat met de offerte zal er zo snel mogelijk een inspectie worden ingepland. Een bezoek van de deskundige duurt ongeveer 1 tot 2 uur en hierbij worden verschillende aspecten van de woning of het pand worden geïnspecteerd. Hierna kan het energielabel worden opgesteld en zal DuraPlus het label officieel registreren. Dit label is 10 jaar geldig. Als je plannen hebt om de woning of het pand te verkopen, verhuren of op te leveren, is een officieel energielabel verplicht. Heb je dit niet dan kan dit een aardige boete opleveren. Zorg dus dat je op tijd een energielabel aanvraagt. DuraPlus biedt een goede service en kunnen dit snel voor je regelen. Neem gewoon eens vrijblijvend contact met DuraPlus op of vraag een offerte aan.

 

Je kan misschien ook genieten van: