Volgens gespecialiseerde vastgoedsites vermenigvuldigt het opnemen van foto’s met uw advertentie uw aantal weergaven met 10. Met doordachte foto’s kunt u opvallen, potentiële kopers verleiden en in een mum van tijd bezoekers trekken. Deze blog beschrijft de stappen nodig voor je eigen vastgoedfotografie.


Voordat u iets anders gaat doen, begint u met het schoonmaken van uw eigendom van boven naar beneden, alsof u het bezoek van een potentiële koper verwacht.

Maak de kamers persoonlijker door foto’s en objecten van persoonlijke aard te verwijderen. Laat de muren echter niet helemaal kaal. Soms is een goed geplaatste foto voldoende!
Herschik indien nodig items om meer ruimte in elke kamer te creëren. Verplaats grotere meubels uit de weg.

Enscenering


Kies voor bankhoezen en spreien neutrale kleuren – hetzelfde geldt voor de muren, mocht u besluiten ze opnieuw te schilderen.
Creëer een warme, vriendelijke sfeer in elke kamer door een vleugje kleur toe te voegen met behulp van een kussen, een boeket bloemen op een tafel te zetten of een mooie groene plant voor een raam.
In de badkamer: verwijder badmatten en verberg toiletartikelen, shampoo, douchegel, tissuedozen, enz.
In de keuken: verwijder alle afwasproducten en artikelen rond de gootsteen en berg zoveel mogelijk keukenaccessoires op. Zet een schaal met fruit op het aanrecht.
Kinderkamers: ruim ze op en laat maar een paar speeltjes en knuffels achter.

Laat er licht zijn!


Een belangrijk verkoopargument voor veel toekomstige kopers is licht.

Ga door al uw kamers en open de gordijnen, doe alle lichten aan: plafond- en nachtlampjes – zelfs het licht van de kachelkap!
Maak foto’s van je huis op het helderste moment van de dag.
Gebruik een flitser, zelfs overdag, en richt deze altijd op het plafond.


Wees voorzichtig met achtergrondverlichting in kamers met ramen. Kies uw hoek goed en pas indien nodig de belichting aan om opnamen te voorkomen die te zwak of te licht zijn.


Hoeveel foto’s heb je nodig?


Mensen hebben de neiging om zoveel mogelijk foto’s van hun huis of appartement te maken. Afhankelijk van de grootte van uw eigendom zijn echter een tiental opnamen voldoende om uw advertentie te illustreren. Vraag jezelf voor elke opname af of het je huis zal laten zien of interessante informatie zal geven aan de potentiële koper. Op deze manier vermindert u snel het aantal foto’s dat u maakt.
Kamers om te fotograferen

Het is niet nodig om alle hoeken en gaten te fotograferen – het spreekt voor zich dat sommige kamers zeer weinig interessant zijn voor potentiële kopers, zoals de bezemkast bijvoorbeeld! Maar andere opslagoplossingen kunnen een groot pluspunt zijn voor potentiële kopers, vooral in steden, waar ruimte schaars is. Foto’s van een inloopkast of goed georganiseerde kledingopslag zijn misschien wel iets om iemand te verleiden uw huis te bezoeken.
Aarzel niet om verschillende hoeken van de woonkamer, keuken of slaapkamers te krijgen.


Kamers om te fotograferenAls de buurt aantrekkelijk is of als uw pand een prachtig uitzicht heeft, is een panoramafoto de perfecte manier om het te laten zien.
Zorg ervoor dat uw huisdieren de weg naar de foto’s niet vinden.
Vermijd oninteressante details, zoals close-ups van toiletten of intercoms (lach niet: het gebeurt meer dan je zou denken!).
Voor de miniatuur: als u een appartement verkoopt, kiest u de mooiste momentopname van een grote kamer, zoals de woonkamer of de grote slaapkamer. Maar als je een huis verkoopt, kies dan voor een foto van de gevel … anders denken potentiële kopers dat het niet de moeite waard is om te laten zien!

Decorartikelen en inlijstenAls je een spiegelreflexcamera gebruikt, kies dan voor een groothoeklens. Als u nog niet volledig met de camera bent uitgerust, is dit misschien het perfecte moment om te investeren in hoogwaardige fotoapparatuur of om te overwegen er een voor een dag te huren.
Een externe flitser en een statief helpen de lichtomstandigheden te optimaliseren en onscherpte in donkere kamers te voorkomen.
Ga in een hoek staan ​​om de grootst mogelijke hoek te krijgen.
Wat betreft het inlijsten, pak het plafond in het bovenste kwart van de foto.
Frame grote kamers zoals de woonkamer horizontaal en kleinere kamers zoals de badkamer verticaal.
Toon verschillende hoeken van dezelfde kamer. Aarzel niet om op een stoel te gaan staan ​​of ga halverwege de trap staan ​​om foto’s van bovenaf te maken.

Je foto’s bewerkenDe laatste cruciale stap bestaat uit het bewerken van uw foto’s met fotobewerkingssoftware (Photoshop, Lightroom, Gimp). Uw doel: de helderheid verbeteren, kleuren naar voren halen en de beeldscherpte verhogen.
Een populaire optie voor foto’s van onroerend goed is beeldvorming met een hoog dynamisch bereik, een techniek die één beeld maakt van meerdere foto’s (3 tot 5) die vanuit dezelfde hoek zijn gemaakt, maar met verschillende belichtingen, waarbij tonen worden samengevoegd voor de perfecte belichting. De meeste nieuwere camera’s, mobiele telefoons en tablets hebben een automatische HDR-functie. U kunt de opnamen ook handmatig maken en samen bewerken met fotobewerkingssoftware.

Meer info op: https://www.immovisual.be

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter