Lees hier over gietvloeren en het voordeel ervan. In steeds meer bedrijven tref je een gietvloer aan. Gietvloeren zijn duurzaam en extreem te belasten. Gietvloeren tref je daarom zelfs al in warenhuizen aan. Lees hier over gietvloeren die in principe over iedere stabiele vloer te leggen is. Dit gaat tot zover dat, mits de voegen dicht zijn gezet, een gietvloer over tegels kan.

Geen doe-het-zelf klus

Vloeren leggen is meer een doe-het-zelf klus geworden. Vroeger werd parket door een bedrijf gelegd, de opvolger laminaat van MDF soms door een bedrijf soms door een handige doe-het-zelver, en dat nieuwe PVC laminaat kan iedereen leggen. Bij gietvloeren leggen werkt het anders, dat is niet zelf te doen. Het is ook een proces van meerdere dagen, maar daar krijg je wel wat voor terug. Na die dagen heb je een vloer liggen die beslist niet gaat scheuren en niet verslijt. Het is krasvast en het gaat zeer goed met vloerverwarming. De vloer is in de industrie door en door getest. Omdat de vloer naadloos is, is het uitermate geschikt voor die plaatsen waar hygiëne belangrijk is. In de voedingsindustrie zoals bakkerijen heeft de vloer zich bewezen. Daarom komt de vloer snel op als ideaal in cafetaria’s en in meer van dat soort zaken. Wat rest is dan de vloer leggen. Het bedrijf moet echt een dag of vier sluiten, er komen professionele vloerenleggers langs, maar daarna ligt er een vloer voor het leven.

Keuze genoeg

Qua kleuren en uitvoering is er keuze genoeg. Alle denkbare RAL kleuren, dus alle kleuren, zijn te realiseren. Omdat het industriële momenteel een trend is, is een gietvloer in betonlook leverbaar. Hierbij wel de tip om daar bij te zijn op het moment dat de gietlaag aangebracht wordt zodat je de vloerenlegger wat adviezen kan geven hoe de vleug moet worden. Mocht je met de angst kampen dat de trend van het industriële en betonlook spoedig zal verdwijnen, er zijn plenty uitvoeringen te verzinnen waarbij de vloer tijdloos is. Tijdloos design strookt dan weer met de duurzaamheid van de vloer; de vloer verslijt niet en de vloer raakt niet uit de mode. Niet voor niets tref je niet alleen in steeds meer woningen gietvloeren aan, en kiezen steeds meer ondernemers voor een gietvloer. Een stabiele ondervloer is voldoende, na het schuren en de voegen dicht zetten gaat gietvloer over tegels.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter