Een cv-ketel heeft onderhoud nodig, net als ieder ander apparaat. Ondanks dat je niet alles zelf kan doen, zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen als je jouw cv-ketel goed wilt onderhouden. Een goed onderhouden cv-ketel gaat immers langer mee en is veiliger. Ben jij benieuwd wat je zelf kan doen om jouw cv-ketel te onderhouden? Dat vertellen wij je graag hieronder!

Je cv-ketel bijvullen met water

Als er niet genoeg water in de cv-ketel zit, dan neemt de kans op storingen toe. Daarnaast wordt de ketel dan waarschijnlijk minder goed warm. Een cv-ketel heeft een meter die aangeeft hoeveel bar er in de cv-installatie zit. Je moet de cv bijvullen als deze onder de 1,5 bar zit. Het bijvullen van de cv-ketel kan je zelf doen, op het internet zijn namelijk eenvoudige stappenplannen te vinden.

Je radiator ontluchten

Wordt de radiator niet meer helemaal goed warm? Dan zou het goed kunnen dat de radiator ontlucht moet worden. Om een radiator te ontluchten heb je een droge handdoek, een emmer en een ontluchtingssleutel nodig. Als je de radiator wilt ontluchten, dan moet je de thermostaat zo laag mogelijk draaien. Vervolgens draai je de radiatorkranen helemaal open en na ongeveer 30 minuten weer helemaal dicht. Als je dit gedaan hebt, dan plaats je de emmer onder het ontluchtingsventiel van de radiator. Nu kan je het ventiel voorzichtig opendraaien met de sleutel. Zodra er water uit de radiator komt, draai je het ventiel dicht.

Voordelen van een goed onderhouden cv-ketel

Nu je weet wat je zelf kunt doen om jouw cv-ketel te onderhouden, ben je waarschijnlijk benieuwd waarom het onderhoud van je cv-ketel belangrijk is? Het onderhouden van een cv-ketel moet ongeveer 2 keer per jaar gebeuren. De belangrijkste reden om jouw cv-ketel goed te onderhouden is veiligheid. Als je jouw cv-ketel niet goed onderhoudt, neemt het risico op kortsluiting toe. Daarnaast neemt de kans op koolmonoxide uitstoot enorm toe als je de cv-ketel niet regelmatig onderhoud. Een specialist kan bij een onderhoudsbeurt kijken naar eventuele lekken, hierdoor neemt de kans op gevaarlijke situaties af.

Naast dat het veiliger is, gaat je cv-ketel ook langer mee als je hem goed onderhoudt. Daarnaast kan een goed onderhouden cv-ketel geld en energie besparen. Als er een storing in jouw cv-ketel zit, zal de ketel steeds harder werken om jouw woning warm te houden. Hierdoor wordt meer energie verbruikt. Als je jouw cv-ketel professioneel cv ketel onderhoud geeft, wordt de cv-ketel optimaal ingesteld. Hierdoor verbruik je minder energie en bespaar je geld.

Vakman inhuren voor cv-ketel onderhoud Zie jij het niet zitten om jouw cv-ketel onderhoud zelf te doen? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om een vakman in te schakelen. De kosten voor cv-ketel onderhoud kunnen verschillen. Vraag daarom offertes op bij verschillende partijen. Als je meerdere prijsopgaven binnen hebt, vergelijk je deze met elkaar. Op deze manier slaag je er mogelijk in de kosten  laag te houden.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter