Verhuizen gaat vaak gepaard met erg veel stress, spanning en moeite. Het is bijna onmogelijk om de klus in je eentje te klaren. Er moet namelijk zo veel ingepakt en afgehandeld worden. Daar is geen beginnen aan! Men kan zich dus voorstellen dat een verhuizing hoge kosten met zich meebrengt. Van het huren van een verhuiswagen tot het afbetalen van de verhuizers: het is allemaal erg duur. Zeker als de nieuwe woning ver is gelegen van het oude huis. Toch zijn er een aantal manieren om geld te besparen bij het zetten van zo’n grote stap in je leven.

Geldbesparende tips

Allereerst is het verstandig om een goed onderscheid te maken tussen eigendommen die meegaan naar het nieuwe huis en spullen waar men van af wil. Dingen van de laatste categorie kunnen bijvoorbeeld worden geschonken aan vrienden, familieleden of minder bedeelden. Dat scheelt weer in de hoeveelheid bagage. Het is uiteraard ook mogelijk om ze te verkopen. Dat zal de portemonnee goed doen. Verder loont het om rond te vragen naar verhuisdozen zowel in ‘’real life’’ als op sociale media. Wellicht staan er een aantal op de zolders van kennissen. Daarnaast zijn lege dozen vaak gratis af te halen bij een lokale supermarkt. Men kan stellen dat het ook een goed idee is om de hulp van vrienden en familieleden in te schakelen gedurende het proces. Eenieder kan vast wel een steentje bijdragen. Ten slotte kan er geld worden bespaard door een Voordelige Verhuisservice in te zetten.

Is goedkoop in?

Goedkoop verhuizen is geen eitje. Een verhuizing zal uiteraard wel enige kosten met zich meebrengen. De uitdaging zit hem in het zo laag mogelijk houden van deze kosten. De vraag naar goedkope verhuisdiensten en goede verhuistips neemt toe. Dit is o.a. het gevolg geweest van de heersende pandemie waardoor er het afgelopen jaar minder geld in het laatje is gebracht door particulieren. Daarnaast hebben de hoge huurprijzen ervoor gezorgd dat er minder geld over is voor de verhuizing an sich. De betalingsbereidheid van mensen speelt ook een rol. Dankzij prijsvergelijkende websites is het mogelijk om gemakkelijk te kiezen voor het goedkoopste alternatief. Een verhuizing dient dus slim te worden aangepakt. Maar onthoud: het is de moeite waard. Na voordelig te zijn verhuisd kan er een goede housewarming party worden gevierd met dierbaren.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter