Er zijn natuurlijk een hele hoop manieren waarop je het plafond kunt (laten) renoveren. Vaak zijn deze manieren helaas toch vrij prijzig en is het ook nog eens zo dat de meeste van deze manieren niet door iemand zelf uitgevoerd kunnen worden, maar er dus een dure hulp ingehuurd moet worden. Gelukkig is dat niet altijd het geval. Bij een systeemplafond kun je dit namelijk gewoon zelf doen en daarnaast scheelt het ook nog eens een hoop geld. In deze blog gaan we daarom kijken wat een systeemplafond precies is en wat de voordelen zijn die komen kijken bij het plafond.

Wat is een systeemplafond dan?


Een systeemplafond is een plafond bestaande uit verschillende onderdelen. Allereerst is er een soort geraamte. Deze wordt gemaakt van metaal of staal en wordt uiteindelijk onder het oorspronkelijke plafond gehangen. Het geraamte bestaat uit verticale en horizontale lijnen van metaal zodat er hokjes ontstaan. Het volgende onderdeel van het plafond bestaat namelijk uit plafond platen. Deze worden vervolgens in het geraamte gehangen en de platen zijn dan ook even groot als de hokjes waar zij in komen. Op die manier ontstaat er dus een geheel plafond die net iets onder het oorspronkelijke plafond komt te hangen. Een ideale manier dus om het plafond weer een nieuwe oppepper te geven zonder dat hiervoor een dure klusjesman ingehuurd moet worden en dus ook zonder dat hiervoor een hoop geld gebruikt hoeft te worden. Laten we een kijkje nemen bij de voordelen van een systeemplafond.

Voordelen systeemplafond


Een groot voordeel aan het plafond komt dus kijken bij de verhouding van kwaliteit en prijs. Voor een goed plafond hoef je dus helemaal niet veel geld te betalen. In tegendeel zelfs. Daar komt ook bij kijken dat je op deze manier dus een ruimte creëert waar verschillende problemen weggewerkt kunnen worden. Lelijke kabels en buizen kunnen namelijk gewoon weggewerkt worden achter het plafond waardoor deze niet meer zichtbaar zijn en de kamer er direct een stuk beter uitziet. De plafond platen worden natuurlijk per stuk opgehangen en wanneer er dus problemen ontstaan aan het plafond, is het heel gemakkelijk om ook weer een van de platen te vervangen. Het is niet zo dat het hele plafond dan ook weer opnieuw gedaan hoeft te worden. De platen zijn dus een goedkopere, maar ook veel makkelijkere oplossing wanneer je zoekende bent naar een nieuw plafond in kamers.

Meer tips nodig? Bekijk dit!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter