Het is een trend om zelf een tuinmeubel in elkaar te zetten. Dan zou je er natuurlijk voor kunnen kiezen om voor je tuinmeubel de kussen te bestellen, maar je kan dan van tevoren niet goed weten of de kussens wel zullen passen op jouw nieuwe tuinbank. Als je dan zeker wil weten dat de kussens wel goed bij jouw zelfgemaakte tuinbank passen zou je ze ook op maat kunnen maken of laten maken. Dat is dan ook waar je meer over kan lezen in deze blog.

Kussens op maat

Een kussen waar je op moet zitten moet goed zijn. Daarom zou je het best kussens op maat laten maken. Deze kan je namelijk helemaal aanpassen aan je persoonlijke wensen. Als een kussen niet lekker zit dan ga je ook niets nel meer op die bank of stoel zitten en dat zou jammer zijn.

Wanneer je kussens op maat wil laten maken dan hoef je alleen de maten op te meten en invullen op de website van het bedrijf waarbij je de kussens op maat wil laten maken. Na het invullen van deze gegevens kan je zelf de kleur van de stof, de soort stof en de vulling voor in de kussen kiezen. Zo weet je zeker dat je kussens laat maken die helemaal voldoen aan jouw persoonlijke wensen.

Tuinkussens op maat

Ook tuinkussens kan je helemaal op maat laten maken. Voor tuinkussens is het wel verstandig om een stof te kiezen die all weather proof zijn. Deze stoffen zijn van de hoogste kwaliteit en zijn bestand tegen iedere weer soort.

De meeste bedrijven waar je de tuinkussens op maat wil laten maken hebben een ruime keuze aan all weather stoffen waar je uit zou kunnen kiezen. Het is wel goed om vooraf goed te informeren of zij ook all weather stoffen in hun assortiment hebben.

Kussens zelf op maat maken

Als je een beetje handig bent met de naaimachine dan is het ook een idee om zelf de kussens voor je bank of stoelen te maken. Hiervoor moet je dan wel zelf de materialen in huis halen. De benodigdheden voor het maken van een kussen op maat zijn als volgt:

·        Stof om de kussenhoezen van te maken

·        Ritsen voor de kussenhoezen, zodat je ze makkelijk af kan halen en kan wassen

·        Bijpassende naaigaren bij de gekozen kleur stof

·        Een naaimachine

·        Vulling voor de kussens

De voordelen van kussens op maat maken

Wanneer je ervoor kiest je kussens op maat te laten maken brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Een aantal van deze voordelen zijn:

·        De stof kan je aanpassen naar het meubelstuk waar deze voor bedoeld is

·        Het op maat maken gebeurt door echte professionals

·        Voor iedere vorm is een op maat gemaakt kussen te maken

·        Zelf bepalen hoe je op maat gemaakte kussen eruit komt te zien

·        Zelf bepalen welke vulling je wil dat er gebruikt gaat worden voor de kussens

·        Zelf beslissen wat er wel of niet mogelijk is, binnen jouw eigen budget

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter