Alarmstysteem

Lees hier over een nieuw alarmsysteem kopen. In veel gevallen is enkel het hebben van goed hang en sluitwerk aan de ramen en deuren niet voldoende. Dan is het wijs om een goed elektronische alarmsysteem erbij te hebben. Maar waar moet een goed alarmsysteem aan voldoen? Feit is dat de prijsverschillen gigantisch groot zijn, en dat veel systemen uit te breiden zijn.

Bouwmarkt of speciaalzaak?

Misschien is je al wel eens opgevallen dat bij de bouwmarkt voordelige alarmsystemen te koop zijn. Voor enkele honderden euro’s heb je al een aardig systeem in huis. Als je zo’n systeem hebt in combinatie met goede sloten op de ramen en deuren, dan zal dat de gelegenheidsdief wel tegenhouden. Vooral als er niets bijzonders te halen is, dan zal de potentiële inbreker naar een makkelijker adres gaan. Echter als er gericht inbrekers je woning willen betreden, de voordelige inbraakalarmen van de bouwmarkt zijn te omzeilen en onklaar te maken. Wil je het echt veilig hebben, dan zal je bij een nieuw alarmsysteem kopen, toch naar een professioneel bedrijf moeten gaan, als Pro-Alarm.

Complete systemen

Zodra je het assortiment van alarmsystemen bekijkt, dan zie je dat er heel veel mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld een alarmsysteem die niet alleen bij een inbraak alarm slaat op de app van je smartphone, maar ook bij brand of een overstroming. Daarom is in een blog over een nieuw alarmsysteem kopen het moeilijk te omschrijven wat het beste is. Als je de overstroming in acht neemt, soms is zo’n alarm helemaal niet nodig omdat het pand in een gebied staat waar geen overstromingen kunnen zijn. Het gaat erom dat de alarmsystemen gekocht bij specialistische bedrijven enorm uit te breiden zijn. Niet uitzonderlijk geeft het naar verschillende plekken een signaal af. Vroeger was het alleen die bel of sirene en dat zwaailicht aan de woning, nu naar een app en desnoods naar een meldkamer. Aldaar zien ze dan feilloos of er sprake is van brand overstroming of inbraak zodat zij de goede hulpdienst naar de plek kunnen sturen.

Veiligheid voor alles

Vast staat dat je een inbraak moet voorkomen. Slachtoffer zijn van een inbraak geeft veel impact. Je bent na de inbraak langdurig bij de politie en verzekering bezig om op te geven wat je kwijt bent. Het kan dus slim zijn om een nieuw alarmsysteem te kopen, al is het alleen al vanwege de preventieve werking. Zodra kwaadwillende een pand naderen waar een alarmsysteem is, is de kans groot dat zij geen inbraakpoging doen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter