Met zoveel keuzes in shutters, kleuren, stijlen en texturen kan het erg verwarrend zijn als het op kopen aankomt – ze zijn tenslotte behoorlijk prijzig. Dus, zijn ze de investering waard.

Laat ons u kennis laten maken met de wereld van luiken en enkele van de verwarrende termen uitleggen die u tegen kunt komen.

Het doel en de kenmerken van luiken

Net als de meeste andere raambekleding zijn luiken niet alleen geweldig om uw ramen mee op te kleden, maar hebben ze ook een aantal andere voordelen. In het verleden werden ze gebruikt voor binnenzonwering, veiligheids- en beschermingsdoeleinden, maar tegenwoordig kiezen mensen het vanwege hun esthetische uitstraling en interieurvoordelen.

U zult blij zijn te weten dat rolluiken het hele jaar door de perfecte keuze zijn voor uw ramen. In de herfst en winter voorkomen ze binnenzonwering en beschermen ze uw privacy. In het voorjaar en de zomer kunt u met beweegbare lamellen de hoeveelheid licht en lucht regelen die een kamer binnenkomt. Met luiken kunt u uw kamer ventileren als het buiten warm en donker is, terwijl u ook weer veel privacy biedt. Rolluiken helpen ook om te voorkomen dat vervelende insecten uw huis binnendringen.

Verschillende soorten luiken

Er zijn verschillende soorten luiken beschikbaar op de markt, waaronder trapsgewijze luiken, gevormde luiken, luiken op volledige hoogte, massieve luiken, luiken in caféstijl en luiken met rupsbanden. Verwarrend, toch?

We raden aan om het simpel te houden en kijken naar de twee meest populaire sluiterstijlen: luiken op volledige hoogte en in caféstijl. Deze zijn het gemakkelijkst te meten, aan te passen en te onderhouden, met veel minder kansen op problemen in de komende jaren.

Luiken op volledige hoogte

Zoals de naam al doet vermoeden, bedekken luiken op volledige hoogte de volledige hoogte van het door u gekozen raam. Luiken op volledige hoogte zijn de ideale keuze voor kamers waar privacy en lichtbeheersing bijzonder belangrijk zijn, bijvoorbeeld een woonkamer, slaapkamer of kamers nabij wegen.

Luiken in caféstijl

Café-stijl luiken bedekken alleen de onderste helft of een deel van een raam, wat perfect is voor mensen die van natuurlijk licht in de kamer houden en toch de privacyfunctie van luiken willen. Luiken in caféstijl zijn geweldig voor grote ramen, aangezien een overdekte onderste helft van het raam je tegen toeschouwers beschermt, terwijl de open bovenste helft het daglicht binnenlaat.

Beide luiken zijn gemakkelijk te meten en te passen met gewoon doe-het-zelfgereedschap en vaardigheden. Door Swift Direct Blinds op maat gemaakte shutters te bestellen, worden shutters speciaal voor uw ramen gemaakt en hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw raam te smal, breed of te groot is voor producten van standaardafmetingen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter