HELP! Het is ’s nachts of je bent op het werk en het brandalarm gaat af. Je staat zo snel mogelijk op en wil eigenlijk zorgen dat je wegkomt. Op dit moment is het van belang dat er ergens verlichting hangt om de nooduitgang te vinden. Dit is van super groot belang, omdat je uiteraard wil voorkomen dat mensen de uitgang niet kunnen vinden. Er zijn verschillende soorten verlichting voor noodsituaties die je zou kunnen gebruiken en zou kunnen ophangen. Sommige ervan zijn verplicht, vooral wanneer het gaat over een kantoor of bedrijfspand. Wil je weten welke soorten er allemaal zijn? Lees dan vooral even verder.

Stand-by-verlichting

Je kent het wel, het typische bekende groene licht boven een deur waar een open deur met rennend poppetje staat afgebeeld met een grote witte pijl ernaast. Dit is een van de vervangingsverlichting dingen die je zou moeten ophangen. De meeste mensen kennen dit namelijk. Dit soort verlichting is eigenlijk altijd aan, waardoor het ook wel vervangingsverlichting wordt genoemd. Wanneer de normale lampen namelijk niet werken, zal deze lamp nog wel werken. Dit zorgt er eigenlijk voor dat iedereen nog het een en ander kan zien wanneer alles niet meer werkt. Zo kunnen ze uiteraard ook de uitgang vinden; wel van belang tijdens bijvoorbeeld een brand.

Nood Evacuatieverlichting

Daarnaast moet je ook nood evacuatieverlichting hebben. Dit heb je nodig wanneer alles uitvalt en mensen direct de uitgang moeten kunnen vinden. Dit is vooral van belang voor de mensen die nog wat af moeten maken voordat ze weg kunnen van de locatie. Dit is echt voor de noodgevallen erg belangrijk. Zorg dat dit in je bedrijfspand hangt voor de veiligheid. Dit kan worden verdeeld in verschillende dingen, bijvoorbeeld de vluchtrouteaanduiding maar ook de vluchtrouteverlichting. Je moet namelijk ook een route aan kunnen geven voor mensen die moeten vluchten.

Hier kan je ook kiezen voor anti-paniekverlichting. Dit is bijvoorbeeld handig voor mensen die niet goed om kunnen gaan met paniek of stressvolle situaties. Denk hierbij ook eens aan verlichting op de grond, waardoor mensen de weg naar de uitgang ook kunnen vinden.

Andere maatregelen voor veiligheid

Een andere manier om voor veiligheid te zorgen, is bijvoorbeeld door deurdrangers kopen. Dit is handig om te zorgen dat brand niet zomaar van de ene ruimte naar de andere ruimte zou kunnen komen. Hierdoor vallen de deuren dicht wanneer er een noodsituatie is en het zover is dat dit van belang is. Hierdoor kan de zuurstof niet zo makkelijk meer verplaatsen, waardoor de brand niet nog meer zal verspreiden.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter