Een tegelvloer kiezen is geen makkelijke taak. Je moet de juist kleur vinden, het type tegel en het juiste formaat. Ook weet je nooit hoe het uiteindelijk tot z’n recht komt in jouw woning, dus het is altijd een spannend moment om te zien of het heeft uitgepakt zoals jij wilde. Een vloer is namelijk allesbepalend voor de sfeer in een huis. Toch kun je al met een aantal eenvoudige tips de juist tegels uitkiezen. Welke dat zijn en de voor- en nadelen van tegelvloeren lees je in onderstaande blog!

Voordelen

Een van de grootste voordelen van tegels is dat ze overal in het huis geplaatst kunnen worden. Keuken, badkamer, woonkamer… Het maakt niet uit! Als je dezelfde type tegel door het hele huis heen plaatst, krijg je al gauw een rustig en ruimtelijk gevoel. Ook gaan vloerverwarming en tegels goed samen. Ze houden de warmte namelijk lang vast, waardoor jij altijd warme voeten hebt ‘s winters. Daarnaast zijn tegels onderhoudsvrij en gaan ze lang mee. Eens in de zoveel tijd een goede schoonmaakbeurt en het lijkt alsof ze er net liggen. Bovendien kunnen ze ook goed tegen krassen en andere beschadigingen. Ideaal dus als je nog met kleine kinderen woont of vaak visite hebt!

Nadelen

Tegels zijn robuust. Het kan dus al snel kil en eentonig aanvoelen. Daarom is het verstandig om vloertegels met warme elementen te combineren, zoals hout. Zo creëer je alsnog een sfeervolle uitstraling. Wellicht wel het grootste nadeel van vloertegels is dat je nooit het eindresultaat kunt inschatten. Het wordt namelijk niet in een keer neergelegd, zoals tapijt of laminaat, maar er moet gewerkt worden met voegen en verschillende groottes. Daarom is het belangrijk om het door een professioneel en ervaren persoon uit te laten voeren zodat de afwerking en het eindresultaat goed zijn!

Keuze maken

Maar hoe kies je nou de beste vloertegel uit? Hieronder vind je drie belangrijkste tips:

  • Formaat: je hebt keuze uit veel verschillende formaten. Het ligt aan de ruimte waar ze gelegd moeten worden en aan de sfeer die je wilt creëren, welke grootte je kiest. Grotere tegels zorgen voor een rustige en ruimtelijke uitstraling. Hier vind je een aantal voorbeelden van grote vloertegels. 
  • Voegen: kies een tegel die gekalibreerd of gerectificeerd is. Deze zijn namelijk erg maatvast waardoor ze al met een voeg van enkel twee millimeter gelegd kunnen worden. 

Oriëntatie: koop niet de eerste de beste tegel. Ga langs bij verschillende showrooms of bekijk online, bijvoorbeeld op https://www.ceramicavloeren.nl/, om inspiratie op te doen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter