Het inhuren van geschoolde vakmensen zoals een timmerman kan een tijdrovende klus zijn. Vaak is het een heel proces wat daaraan vooraf gaat. Veel mensen kijken eerst in het eigen netwerk naar een vakman of timmerman. Vervolgens komen ze telefonisch in contact en vragen een offerte aan. Na de offerteaanvraag, ga je over op onderhandeling en dit riedeltje gaat nog wel even door.  In het uiterste geval, wanneer de onderhandeling niet slaagt, mag je opnieuw beginnen.

Zijn er dan snellere en betere manieren om een  timmerman in te huren? Die zijn er zeker en dat is waar we in dit artikel op verder duiken.

Waar begin ik?

Je kunt lukraak in Google een term als ‘timmerman inhuren’ typen. Hierdoor stuit je op meerdere zoekresultaten die je vaak een timmerman in de buurt tonen. In bijna elk geval kan je dan telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen. Is deze methodiek dan écht anders dan de situatie zoals geschetst in de eerste alinea? Volgens ons niet. Het proces is in principe hetzelfde.

Ga naar een marketplace

Een marketplace is een plek, veelal online, waar vraag en aanbod bij elkaar komt. Er zijn verschillende vormen van marketplaces. Via Zoofy.nl kan je in het zoekvenster gemakkelijk en snel een timmerman inhuren. Er zijn vele voordelen gebonden aan een marketplace.

  • Transparantie: de prijzen staan op de website vermeld;
  • Snelheid: geen offertes, het traject van aanvraag tot aanvoering is hierdoor drastisch verkort;
  • Ervaring: op de website staat bij elke vakman of timmerman een recensie vermeld.

Hebben marketplaces dan enkel voordelen? Dat hangt ervan af hoe betrouwbaar je de recensies in acht neemt. Een mening van een goede kennis is voor veel mensen belangrijker dan een stuk tekst op internet. Per vakman van Zoofy staan vaak honderden (uitgebreide) recensies. Hierdoor stijgt de betrouwbaarheid wel in vergelijking met een mening van een goede bekende.

Ook de aard van de persoon speelt hierin een rol. Wanneer iemand persoonlijk contact belangrijk vindt dan kan een marketplace niet geheel aan de verwachtingen voldoen.

Is een marketplace ook voor mij geschikt?

Dat hangt er sterk van af. Als je niet bekend bent met het internet, en waarschijnlijk bejaard bent, dan raden wij een marketplace af. Een marketplace roept in dergelijke situaties meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.

Ook bij klussen die niet snel gedaan hoeven te worden kan je je afvragen of het daadwerkelijk nodig is. Het bouwen van een nieuwe veranda in de achtertuin is namelijk geen must. Het repareren van een gebroken trap is dat wel.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter