Heb je een balkon of dakterras en weet je niet zo goed wat je ermee aan moet? Weet je niet hoe je het het leukst kan inrichten of wat voor spullen je moet aanschaffen? Het is ook niet gemakkelijk, want zo’n buitenruimte vraagt om extra aandacht. Vaak zijn balkons en dakterrassen hard en hoekig en dus niet erg gezellig. Maar met een paar aanpassingen en toevoegingen kom je al een heel eind. 

Ga de hoogte in

Ook op een balkon wil je een echt buitengevoel creëren. Je hebt dan wel geen tuin, toch moet de gezelligheid en het groene van een tuin terugkomen. Het is dan verstandig om de hoogte in te gaan: kies daarom voor klimplanten! Neem bijvoorbeeld een klimroos, blauweregen, klimop, kamperfoelie of clematis. Ze geven sfeer aan je dakterras en zorgen ook voor het nodige privacy. Daarnaast bekleden ze ook de harde muren mooi, waardoor je buitenruimte een zachtere uitstraling krijgt. Ook kun je hangplanten gebruiken. Plaats een aantal bakken met planten op de muur of een reling. Klimplanten die niet in de hoogte kunnen groeien, worden overigens ook vanzelf hangplanten.

Balkon glas

Ben je een echt buitenmens, maar laat jouw balkon dat niet toe? Laat dan balkon glas plaatsen. Hiermee plaats je glas rondom je balkon en kun je er ook zitten als het regent of als het zonnetje wel schijnt, maar de temperatuur nog net wat te koud is. Je balkon wordt dan echt een verlengstuk van je huis en kun je dan ook bij de inrichting betrekken. Het grootste voordeel van balkon glas is dat je gebruik kunt maken van je balkon ongeacht het weer. Heerlijk vertoeven dus ‘s winters!

Thee en kruiden

Als je van tuinieren houdt, maar niet echt een plek hebt om dat te doen, is een thee- en kruidentuintje op je dakterras of balkon een uitkomst. Zo kun je met je groene vingers alsnog van alles verbouwen en het neemt ook nog eens weinig ruimte in beslag. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk zelf munt laten groeien of je favoriete keukenkruiden verbouwen. Zo zullen koriander, bieslook, basilicum of peterselie je gerechten, die je lekker buiten kunt opeten, verrijken.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden met een balkon of dakterras. Benieuwd? Check de website van Metalura

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter