Een mooie lamp op de kinderkamer kan het interieur helemaal afmaken. Kinderen vinden het vaak leuk om hun kamer naar een bepaald thema in te richten. Jongens houden vaak van een stoere kamer met veel blauw of met hun favoriete tekenfilm figuur zoals Cars of Spiderman. Ook meiden hebben zo hun voorkeuren. Ze kiezen vaak voor een kamer met vrolijke kleuren en hebben ook hun favoriete tekenfilm figuren zoals Elsa of Hello Kitty. Natuurlijk kunnen ook meiden van stoere kamers houden en jongens van kamers met vrolijke kleuren. In dit artikel vind je inspiratie voor lampen op de kinderkamer.

Een lamp of meerdere lampen?

Wil je dat de kamer in een keer goed verlicht is dan kun je het beste kiezen voor een hanglamp. Deze verlicht in keer de kamer en het licht hoeft maar een keer aan of uit gezet te worden. Je kunt ook voor meerdere lampen kiezen. Dit heeft ook zijn voordelen. Kinderen die bang zijn in het donker kunnen baat hebben bij een klein lampje dat ‘s nachts aan blijft. Een wandlampje kan ook handig zijn. Bijvoorbeeld als je kind ‘s nachts wakker wordt en naar de wc moet. Voor kinderen die wat ouder zijn en huiswerk moeten maken is het vaak handig om een bureaulamp te hebben. 

De juiste kleur kiezen

Kinderkamers hebben vaak veel kleuren. Kies daarom kinderlampen die goed aansluiten bij de kleuren in de kamer. De volgende kleuren passen goed bij elkaar. Blauw kan goed met paars en oranje. Rood, paars, groen en oranje kunnen ook goed met elkaar worden gecombineerd. Een groene tint past eigenlijk bij iedere kleur. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kamer in een kleur te hebben met verschillende schakeringen van de kleur. Dit is altijd een veilige keuze. Een kinderlamp in een bepaald thema is altijd een goed idee. Zo heb je hanglampen in de vorm van een raket, met een print van tekenfilm figuren of in de vorm van een bal. 

Kinderlampen voor op de babykamer

Verlichting in de babykamer kan het beste niet te fel zijn. Kies daarom voor een babykamer lamp die niet te fel licht geeft. Een baby is gebaat met veel rust, waardoor fel licht en felle kleuren niet ideaal zijn. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van kleuren op de gemoedstoestand van mensen. Kleuren kunnen ervoor zorgen dat iemand zich prettig of juist gespannen voelt bij bepaalde kleuren. Met neutrale en rustige kleuren creëer je een veilige omgeving voor je kindje. Nu je weet waar je op kunt letten bij het kiezen van een lamp voor de kinderkamer is het tijd om te gaan zoeken naar de kinderkamer lamp die het beste in jouw kinderkamer past.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter