Ben je minder mobiel en wil je graag een traplift aanschaffen, omdat je niet meer makkelijk de trap op of af kan? Dan kan het zijn dat je niet goed weet welke traplift bij jou past of wat de kosten hiervan zijn. Ik zal in deze blog een aantal dingen over de trapliften bespreken.

Binnenbocht of buitenbocht van de trap
Bij het kopen van een traplift heb je vaak de keuze om de lift langs de binnenbocht of de buitenbocht van je trap te laten installeren. Qua prijs is het goedkoper en handiger om de trap langs de binnenbocht te installeren. Dit scheelt weer in geld. De bochten zijn daar minder scherp en de trap loop langs de binnenbocht minder stijl omhoog. De traprail die je voor de trapliften nodig hebt zijn minder moeilijk en complex te produceren. Buiten deze voordelen heeft een traplift langs de buitenbocht wel nog een nadeel. De buitenbocht is namelijk de kant waar de traptreden breder zijn. Dit is de kant waarop gelopen wordt. Als de traplift daar dan staat, heb je minder ruimte om op de trap te lopen. De voorkeur gaat dan meestal, ondanks de extra kosten, uit om de traplift aan de binnenbocht te laten lopen, zodat andere mensen nog wel ongestoord de trap op en af kunnen lopen.

Dubbele of enkele rail
Trapliften bestaan er met een enkele of dubbele rail. Wat voor een trap je hebt, bepaalt of je een  enkele of de dubbele rail nodig hebt. Als je de traplift langs de binnenbocht plaatst, maak je meestal gebruik van een enkele rail. Wanneer je traplift aan de buitenbocht wilt installeren, maak je vaak gebruik van de dubbelle rail. Dit heeft allemaal te maken met de verschillende hellingshoeken die deze systemen kunnen handelen.

Met deze informatie ben je klaar om een traplift aan te schaffen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter