Je hoort het vast wel om je heen: elektrisch rijden, minder vlees eten en zonnepanelen. Iedereen probeert en moet zijn steentje bijdragen voor een gezonder milieu. Ook jij kunt thuis helpen. Kleine aanpassingen zoals vaker de fiets pakken of minder lang douchen, kunnen al een verschil maken. Maar je kunt ook denken aan grotere aanpassingen. Deze hoeven niet per se heel duur en ingrijpend te zijn. In deze blog lichten we verschillende opties toe!

Subsidies

Verduurzamen is niet in alle gevallen goedkoop. Als je je huis opnieuw moet laten isoleren, wat meestal het geval is met huizen van voor 1990, kunnen de kosten best hoog oplopen. Daarom geeft de overheid verschillende subsidies weg aan degenen die willen verduurzamen. Zo kun je een subsidie krijgen voor bijvoorbeeld een warmtepomp of andere duurzame verwarmingsbronnen. Check dus altijd of jij ook in aanmerking komt voor een subsidie.

Gevelisolatie

Niet of slecht geïsoleerde muren zijn de grootste fout doeners als het gaat om warmteverlies. Vooral in de woonkamer en keuken dien je de muren goed te isoleren, maar ook kun je de muren rondom het huis beter isoleren. Door zo’n extra isolatielaag verminder je warmteverlies en hoef je dus minder te stoken. Ook is deze manier relatief goedkoop.

Klimaatplafonds

Een vrij nieuwe manier van verduurzaming, maar daardoor niet minder populair. Klimaatplafonds aanleggen biedt namelijk veel voordelen. Zo reguleert dit zelf de kou- en warmtetoevoer waardoor de ruimte altijd goed verwarmd of verkoeld is. Je hoeft dus niet standaard de verwarming aan te hebben staan als dat eigenlijk helemaal niet nodig is. Dit scheelt dus veel in de portemonnee, maar zorgt er ook voor dat er minder onnodig verbruikt wordt! Klik hier als je meer wilt weten. 

Ramen en deuren

Ook ramen en deuren zijn belangrijke plekken waar veel energieverlies plaatsvindt door tocht. Voorzie de deuren dan van tochtstrips of vervang ze voor beter isolerende deuren. De ramen kun je beter isoleren door voorzetramen of ze te vervangen voor nieuwere.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter