Hoewel de woningmarkt een dynamische markt is, kan er veel tijd overheen gaan voordat een huis daadwerkelijk verkocht wordt. Er zijn diverse redenen te benoemen waarbij deze situatie niet gewenst is. In geval van te hoge dubbele woonlasten, een echtscheiding of andere urgente redenen is het mogelijk om snel je huis te verkopen en hiervoor nog altijd een zeer redelijke opbrengst te krijgen. Verkoop snel je huis zonder hier veel moeite voor te hoeven doen.

Mogelijkheden om snel een huis te verkopen

Er kan een situatie ontstaan waarbij het bezitten van een huis (op financieel- of emotioneel gebied) een groot struikelblok vormt. In dat geval hebben de woningeigenaren er groot belang bij om een huis snel te verkopen. Gelukkig zijn er ook daadwerkelijk mogelijkheden om snel een huis te verkopen. Je kunt deze intentie aangeven bij organisaties die hun aanbod hier speciaal op gericht hebben. Zij garanderen dat je je huis snel kunt verkopen, ongeacht de redenen waarom je deze keuze maakt. Hierbij betaal je geen bijkomende kosten en kun je binnen een week je huis verkocht hebben.  

Hoe gaat het snel verkopen van je woning in z’n werk?

Bij het snel verkopen van een woning wordt een relatief eenvoudige procedure gevolgd. Na het aangeven van je intentie om je woning binnen een kort tijdsbestek te verkopen, zal een makelaar een taxatie uitvoeren. Binnen slechts twee dagen zul je een bod ontvangen dat tussen de 75% en 85% van de marktwaarde van het huis zal liggen. In veel gevallen is dit een zeer gunstig aanbod omdat je hiermee direct vrijgesteld bent van de vaste lasten en er bij deze transactie geen courtage-, makelaars- en/of notariskosten in rekening worden gebracht. Als je akkoord gaat met het bod, ontvang je een garantiecertificaat. Hiermee ben je verzekerd van de verkoop van je woning voor het overeengekomen bedrag. 

Hoe snel kan de verkoop van een woning gaan?

In z’n totaliteit zal de verkoop van een woning zo’n twee tot vier weken duren. Dit komt omdat er ook een afspraak bij de notaris moet worden ingepland en er wat tijd overheen gaat voor het ondertekenen van de papieren. Met het garantiecertificaat kun je echter wel direct eventuele vervolgstappen (het aankopen van een nieuwe woning of het afhandelen van een scheiding) ondernemen. Daarnaast kun je het verzoek indienen voor een extra snelle afhandeling waarbij het gehele proces (inclusief de ontvangst van de opbrengst van de woning) binnen een week afgehandeld kan zijn. De term “verkoop snel je huis” kun je dus letterlijk nemen. De snelheid van het doorlopen van de stappen vormt de onderscheidende waarde in dit aanbod al kunnen de financiële voordelen van het snel verkopen van een huis zeker ook een rol spelen bij het maken van je keuze voor dit traject. Het noodgedwongen te lang aanhouden van een huis kan immers grote financiële gevolgen hebben. 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter