Een dak ziet er natuurlijk het mooist uit wanneer er goede dakpannen op liggen. Waar u echter misschien nog nooit over hebt nagedacht, is dat deze dakpannen niet het eeuwige leven hebben. Ook al lijkt dat misschien wel zo. Wanneer heeft u de dakdekker uit Haarlem nodig om de pannen te vervangen? Maakt dit nog verschil in het soort dakpan? Zijn er nog andere zaken om op te letten? Op deze plek wordt alles duidelijk gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het direct duidelijk is wat u wel of niet moet doen. Dit kan best gemakkelijk goed worden opgelost.

Het soort dakpan

De levensduur van de dakpannen hangt ook af van het soort dakpan. Een betonnen dakpan kan zo’n 40 jaar meegaan voordat deze vervangen moet worden. Wie keramische dakpannen heeft, kan tot wel 75 jaar ervan genieten. Of ze vervangen moeten worden, is te zien aan het feit dat ze poreus worden. Dit is weer relatief gemakkelijk te bepalen wanneer er lekkages in het dak beginnen te ontstaan. Ook kan er op de pannen worden getikt. Klinken ze dof? Dan zit er vocht in en beginnen de problemen. Het kan ook zijn dat de dakpannen beginnen te schilferen. Dit is ook een goede indicatie. Ook dan is vervangen het best om te doen.

Lang mee laten gaan

Het is mogelijk om de dakpannen lekker lang mee te laten gaan. Daarvoor is het vooral belangrijk om het juiste onderhoud aan het dak te doen. Dit moet wel goed gebeuren. Als het op hoogte is en een schuin dak betreft, dan is het beter om dit aan specialisten over te laten. Die weten welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Vervolgens kunnen zij dan bijvoorbeeld de algen opruimen op het dak. Ook kan de dakdekker kijken of er dakpannen tussen zitten die gescheurd of gebroken zijn. Die kunnen dan direct worden vervangen. Dit geeft de zekerheid dat er op een goede manier wordt voorkomen dat de dakpannen snel zullen slijten.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter