We kunnen met recht en rede stellen dat een rieten dak door de jaren heen eigenlijk alleen maar terug aan populariteit heeft gewonnen. Heel wat mensen vinden het dan ook zalig wanneer ze een woning met een dergelijk dak kunnen realiseren. Wanneer ook jij met dit idee speelt zal je er graag voor willen kiezen om een beroep te doen op een professioneel rietdekkersbedrijf. Op deze manier kan je er namelijk zeker van zijn dat jouw rieten dak op de meest optimale wijze wordt gerealiseerd. Ook wanneer je reeds over een dergelijk dak beschikt kan er echter sprake zijn van één of meerdere situaties waarin je behoeften hebt aan de diensten van een expert. Wil jij graag ontdekken wanneer je nu precies een dergelijk bedrijf moet inschakelen? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Een rietdekkersbedrijf inschakelen voor de realisatie van een nieuw dak 

In eerste instantie is het natuurlijk zo dat mensen voornamelijk een rietdekkersbedrijf inschakelen voor de realisatie van een compleet nieuw rieten dak. Het aanbrengen van een frisse laag riet gebeurt in de praktijk door middel van een zogenaamd schroefdak. Het gaat hierbij om een gesloten dakconstructie waar het riet op vast kan worden gemaakt. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat het riet over dezelfde isolerende functie komt te beschikken als bijvoorbeeld dakpannen. Tegelijkertijd kan het brandgevaar op deze manier ook aanzienlijk worden teruggedrongen. Het dak zal vervolgens bovenaan waterdicht worden gemaakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van keramische nokvorsten. Al deze verschillende werkzaamheden kunnen in de praktijk uiteraard zonder probleem worden uitgevoerd door één en hetzelfde rietdekkersbedrijf. 

Hoeveel bedragen de kosten voor de realisatie van een rieten dak? 

Het spreekt voor zich dat een rietdekkersbedrijf haar diensten niet gratis aanbiedt. Belangrijk is dan ook om een goede indicatie te hebben van de gemiddelde kosten waar je rekening mee moet houden. Wat deze kosten betreft kan je voor de realisatie van het dak rekenen op een prijskaartje dat is gelegen tussen de 90 en 110 euro per vierkante meter. De kosten voor de nokvorsten? Ook daarvoor moet je rekening houden met een prijs van tussen de 90 en 110 euro, echter is deze prijs dan uiteraard per meter en niet per vierkante meter.

Rietdekkersbedrijf is een partner voor het leven

Het inschakelen van een rietdekkersbedrijf doe je niet alleen maar wanneer je een nieuw rieten dak laat realiseren. Wat namelijk te denken van de situatie waarin je reeds over een dergelijk dak beschikt? Veel mensen staan er in eerste instantie niet bij stil, maar rieten daken vereisen in de praktijk een degelijk onderhoud. Alleen op die manier kan de levensduur namelijk worden gewaarborgd. Het uitvoeren van het onderhoud aan je rieten dak kan je bij voorkeur het best overlaten aan rietdekkersbedrijf. Zij weten immers precies hoe dit onderhoud uit te voeren. Het onderhoud dat dan wordt uitgevoerd bestaat eigenlijk uit twee onderdelen, namelijk:

  1. Het controleren van het rieten dak op mogelijke sporen van slijtage; 
  2. Het verwijderen van algen en / of mossen; 

Veel mensen onderschatten de impact die een goed onderhoud kan hebben op de levensduur van hun dak. Wanneer je hiervoor een beroep doet op een ervaren rietdekkersbedrijf in Gelderland met een goede kennis van zaken kan de levensduur van je rieten dak eenvoudig met 10 à 15 jaar worden verlengd. Het wordt in de praktijk aangeraden om zeker één keer in de vijf jaar onderhoud te laten uitvoeren.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter