Je moet er niet aan denken: muizen in je huis. Ze laten urine en uitwerpselen achter, ze knagen aan kabels en isolatiemateriaal, ze kunnen ziektes overbrengen: niet erg fijn dus. Soms is het niet te voorkomen dat muizen zich vestigen in jouw woning, maar meestal kun je met een paar kleine aanpassingen en tips al muizen bestrijden. Lees hieronder welke dat zijn!

Eten goed opbergen

Muizen komen af op voedsel, en voornamelijk op voedselresten die niet goed opgeborgen zijn. Zorg er daarom voor dat alles goed is verpakt in afgesloten bakjes en trommels van metaal of hard plastic en dat deze ook opgeborgen zijn op plekken waar ze niet gemakkelijk bij kunnen komen. Bovendien is het belangrijk om schoon te maken nadat je eten hebt gemaakt of hebt gekookt. Laat geen kruimels achter en zorg voor een schone vloer. Stofzuig dus een paar keer per week en dweil eens in de zoveel tijd. Hiermee houd je de muizen al buiten je huis!

Spleten en kieren dichten

Een muis kan al door een gaatje van een halve centimeter heen komen. Hij is dus zo binnen als spleten en kieren niet gedicht zijn. Eén muis kan makkelijk een plaag worden, dus het is zaak om je huis zo ontoegankelijk mogelijk te maken. Als ze eenmaal binnen zijn, kom je er namelijk lastig vanaf. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe je kan herkennen dat er muizen bij je binnen zijn. Je kunt dit namelijk merken aan aangevreten verpakkingen van eten, langwerpige en zeer donkere uitwerpselen en bovendien kun je ze ook soms horen. Dicht dus alle mogelijke toegangen tot je huis! 

Muizenvallen plaatsen

Heb je echt veel last van muizen en heb je al van alles geprobeerd? Dan is één van je laatste reddingen misschien een muizenval. Op deze manier zijn de beesten in één keer dood. Je kunt ze lokken met pindakaas, havermout of chocolade. Overigens bestaan er ook kooivallen: hiermee kun je ze later weer vrijlaten in de natuur. Gif is niet aan te raden en in sommige ook zelfs verboden. De muizen moeten hierdoor namelijk een lange lijdensweg doorstaan en het is ook niet milieuvriendelijk. Als je graag advies wilt inwinnen over hoe je het beste muizen kunt bestrijden, kun je contact opnemen met de specialisten van Van der Velden Bestrijdingsdienst

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter