Geen enkel dak gaat eeuwig mee en wanneer een daksysteem in gevaar komt en een lek veroorzaakt, heb je vaak maar twee opties: je kunt het lek negeren of je kunt het laten repareren.

Een veelgemaakte fout is om te wachten met het repareren van het lek totdat het een groter probleem wordt. Het bundelen van een aantal reparaties zal zelden leiden tot geldbesparing, omdat wachten op één reparatie het vaak juist duurder maakt.

Reparaties worden duurder

Een daklekkage gaat niet op wonderbaarlijke wijze weg en lost zichzelf niet op. Water veroorzaakt schade als het blijft zitten en zelfs kleinere lekken kunnen in isolatie, plafond, terras en andere gebieden doordringen. Bijgevolg, hoe langer water blijft zitten en die gebieden raakt, hoe meer schade het zal aanrichten en hoe duurder de reparaties zullen worden. Als daklekkages niet worden verholpen zullen ze uiteindelijk interne schade veroorzaken die nog duurder zijn om te repareren.

Kans op schimmelgroei neemt toe

Een klein lek in het dak lijkt in eerste instantie niet zo’n groot probleem voor als je je niet druk maakt om een ​​paar watervlekken hier en daar. Maar overal waar water aanwezig is, is er kans op schimmelgroei. Houd er rekening mee dat schimmel in huis je in sommige gevallen ziek kan maken, vooral als je allergieën of astma heeft.

Of je nu wel of niet allergisch bent, blootstelling aan schimmels kan de ogen, huid, neus, keel en longen irriteren en leiden tot andere gezondheidsproblemen voor iedereen in het huishouden.

De verwachte levensduur van het daksysteem neemt af

Het vervangen van een dak kost veel geld en tijd, dit is dan ook iets wat men liever niet wil doen. Daarom des te belangrijker om het dak van je woning zo goed mogelijk te onderhouden en eventuele schades en/of lekkages te herstellen. Een van de manieren om de levensduur van een dak te verlengen, is door kleine daklekkages op te lossen zodra ze zich voordoen.

Lekkages die worden genegeerd, hoe klein en onbeduidend ze ook zijn, zullen het daksysteem verzwakken en ervoor zorgen dat het dat volledige dak veel sneller vervangen moet worden.

  • Lekt het dak?
  • Heb je problemen met het dak opgemerkt, zoals ontbrekende of gekrulde shingles?
  • Is het dak ouder dan 10 jaar?
  • Is jouw woongebied de laatste tijd getroffen door zware weersomstandigheden zoals harde wind of hagelbuien?

De beste manier van handelen is om een ​​professioneel dakdekkersbedrijf te bellen voor een inspectie en problemen op te lossen voordat ze een kostbaar probleem worden.

Bij Dakbeheer Kieskeurig in Rotterdam zijn inspecties en prijsopgaven altijd vrijblijvend. Ze zorgen voor elke dak reparatie en inspecteren ook de rest van het daksysteem om er zeker van te zijn dat het hele huis voor de lange termijn beschermd is. Ze kunnen helpen bij het vervangen van een compleet dak, maar helpen je ook met dak onderhoud zodat jouw dak nog vele jaren mee kan.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter