Wanneer je gaat bouwen of verbouwen, wil je dat je huis er net zo uitziet zoals je altijd gedroomd hebt. Je hebt vast al een bepaalde stijl in gedachten en je weet vast ook exact hoe je gevel en de indeling van je huis er moeten uitzien. Heb je er ook al bij stilgestaan dat niet enkel de bouwstijl en de keuze van bakstenen de look en feel van je huis bepalen? Een heel grote bepalende factor voor het uitzicht van je huis, zijn de ramen en deuren die je in je woning laat plaatsen. Ramen en deuren hebben dus een veel grotere functie dan alleen maar je huis af te sluiten en het buitenlicht binnen te laten!

Hoe kies je de ramen en deuren die bij jou en je woning passen?

Natuurlijk is het belangrijk dat je ramen en deuren niet enkel stijlvol en mooi zijn, maar ook duurzaam en kwalitatief. Wanneer je het esthetische wil combineren met het functionele, doe je best beroep op een ervaren bedrijf. Welk soort ramen en deuren je kiest, hangt van veel verschillende factoren af. Zo spelen je budget, het type huis, de (gewenste) stijl van je huis en je persoonlijke smaak een grote rol.

Hout, aluminium of steellook?

Wanneer je voor houten ramen en deuren kiest, kies je voor een warme en natuurlijke uitstraling. Houten ramen en deuren passen bij bijna elke woningstijl. Ze kunnen klassiek ogen, maar het elegante profiel van houten ramen kan ook voor een hedendaagse en strakke look zorgen. Wanneer je voor houten profielen kiest, kun je ook zonder zorgen grote ramen plaatsen die veel lichtinval garanderen. Ook voor een eerder retro-stijl, zijn houten ramen en deuren geschikt. Wanneer je voor een echt strakke en moderne afwerking wil gaan, zijn aluminium ramen de beste keuze. Als je liever ultraslanke ramen ziet die elegantie met authenticiteit combineren, dan is de steellook de beste keuze voor jou. Mag het nog iets exclusiever zijn? Dan zijn er ook minimalistische profielen die zo slank zijn dat het profiel bijna verwaarloosbaar wordt.

Verschillende soorten hout

Wanneer je kiest voor houten ramen en deuren, zijn er verschillende soorten hout waaruit je kunt kiezen. Elk soort hout heeft hierbij zijn specifieke eigenschappen. Eik is al jarenlang een geliefde keuze. Zowel voor het interieur als het buitenschrijnwerk. Europees eik is een edele houtsoort en kan een levenlang meegaan. Afzelia is een zeer duurzaam en stabiele houtsoort waardoor het een kwaliteitsvolle houtsoort is voor ramen en deuren. Betrouwbaar en robuust.

Ook afrormosia is een prachtige keuze wanneer je graag het hout zijn natuurlijke hout en dus natuurlijke warmte laat behouden.  De kleur gaat van prachtig goudbruin tot diep mediumbruin. De afrormosiaboom kent een gebalanceerde en gelijkmatige groei waardoor subtiele tekeningen in het hout zichtbaar zijn zonder dat deze overheersend, noch te aanwezig zijn.

Mahonie en moabi zijn sterke houtsoorten en erg geliefd voor gelakt buitenschrijnwerk. Larkis is afkomstig van de denachtigen waardoor profielen uit lariks een zeer lage uw-waarde behalen. Een ideale keuze voor passieve en lage energie projecten.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter