Een mooie foto van iets of iemand die je dierbaar is aan de muur is onbetaalbaar. Je kunt er naar blijven kijken. Foto’s aan de muur geven je interieur een persoonlijk karakter en maken van je huis een echt thuis.  Een foto mooi uit laten komen op je muur heeft alles te maken met het kader en de plaatsing van je foto’s. Er zijn allerlei mogelijkheden en afmetingen. Om je op weg te helpen vind je hier alle informatie die je nodig hebt om een fotokader te kiezen dat jouw foto’s helemaal tot zijn recht laat komen. 

Een fotomuur maken

Een leuke manier om je foto’s op te hangen is om een fotomuur te maken. Wellicht heb je ergens in je huis nog een kale muur over waar je dit kunt doen. Bijvoorbeeld in de hal, in de woonkamer, langs de trap of op de overloop. Hoe hang je de foto’s nu zo op dat het geen chaos wordt? Hang je mooiste foto in het midden. Hieromheen hang je foto’s in verschillende groottes en vormen. Varieer met horizontale kaders en vierkante kaders. Je kunt eenvoudig online een fotokader bestellen. Via diverse webshops heb je een ruime keuze uit fotokaders in verschillende vormen. 

Zorg voor variatie in de foto’s. Hang naast drukke foto’s rustige foto’s, bijvoorbeeld uit de natuur. Leg eerst alle foto’s op de grond om te kijken of de foto’s en de vormen van de kaders goed bij elkaar passen. Heb je de juiste combinatie gevonden dan kun je ze met spijkertjes ophangen. 

Een passe-partout

Heb je een hele mooie foto, die in een klein formaat is afgedrukt dan hang je die waarschijnlijk niet zomaar aan een grote kale muur.  Wil je zo’n foto toch goed tot zijn recht laten komen op een grote muur dan kun je kiezen voor een passe-partout. Een passe-partout kun je gebruiken om meer oppervlakte te creëren waardoor de buitenmaat van de foto groter is. Een passe-partout vestigt ook de aandacht op het beeld. Doordat er een grote afstand is tussen het kader en de foto ontstaat er richt en wordt de aandacht gevestigd op het beeld en niet op de lijst. 

Foto’s ophangen zonder kader

Heb je geen leuke fotolijsten of wil je je foto’s niet in een fotolijst stoppen dan zijn er ook legio mogelijkheden om je foto’s op een leuke manier op te hangen. Koop bijvoorbeeld een magneetbord en hang je foto’s op het bord met kleurrijke magneten. Leuk hieraan is dat je eindeloos kan variëren met foto’s. Heb je geen zin meer in een bepaalde foto dan haal je de foto weg en hang je er een andere voor in de plaats.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter