Hout is een prachtig materiaal met een natuurlijke en robuuste uitstraling. Tegelijk is het een enorm duurzaam materiaal wat ook nog eens goed is voor het milieu. Kortom: genoeg redenen om houten producten te gebruiken. Ook in interieurs is hout weer helemaal terug van weggeweest. Ben jij benieuwd naar hoe jij meer houten elementen toe kan voegen aan jouw interieur? Lees dan vooral verder!

Houten vloer

Door zijn duurzaamheid is hout uitermate geschikt als vloer. Daarnaast is de prachtige nerfstructuur die sommige houtsoorten hebben een ware eyecatcher. Tegenwoordig is een visgraatvloer bijvoorbeeld weer helemaal hip. Het nadeel van een echt houten vloer zijn de redelijk hoge kosten en het onderhoud. Als je de look wil die lijkt op die van hout, kan je als goedkoper en minder arbeidsintensief alternatief bijvoorbeeld overwegen vinyl of laminaat met houtprint aan te schaffen. Niets evenaart echter de look én stevigheid van echt hout.

Houten meubels

Ook echte houten meubels zijn weer helemaal de trend vanwege de combinatie van hun natuurlijke look en stevigheid. Meubels van MDF met een neppe eikenprint zijn misschien goedkoop, maar massieve houten meubels gaan een stuk langer mee. Steeds vaker zie je ook dat hout gecombineerd wordt met industriële elementen, zoals matzwarte meubelknopjes. Ga bijvoorbeeld voor een kast van driftwood of een salontafel van prachtig tropisch hardhout. Of zet je TV op een walnoten dressior met prachtige nerfstructuur. 

Foto op hout

Wil je je woning een persoonlijk tintje geven én voorzien van mooie houten elementen? Dan is een foto op hout afdrukken echt iets voor jou! Kies bijvoorbeeld voor een foto van mensen (of dieren) die je dierbaar zijn. Of je kan ook gaan voor een foto van een moment dat erg belangrijk voor je is, bijvoorbeeld van je bruiloft of die prachtige vakantiefoto’s. Bij Topfotobehang heb je oneindige mogelijkheden! 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter