Ben je op zoek naar een interieurstijl die stoer, stijlvol en vol karakter is? Dan is een industrieel interieur misschien wel iets voor jou. Maar wat zijn nu de essentiële meubelstukken die je nodig hebt om deze unieke stijl te creëren? In dit artikel gaan we dieper in op vier meubels die perfect passen bij een industrieel interieur. Van een luxe uitstraling door leren fauteuil tot fabriekslampen, zo kleed jij een industrieel interieur aan!

Leren fauteuil met stalen frame

Een leren fauteuil met een stalen frame van www.shopx.nl is een geweldige toevoeging aan je industriële interieur. Deze fauteuil is niet alleen super comfortabel, maar ziet er ook nog eens heel stoer en elegant uit. Het leer van de fauteuil geeft een luxe uitstraling, terwijl het stalen frame zorgt voor een robuust en stevig gevoel. Let bij het kiezen van de fauteuil op de zichtbare lasnaden en een versleten uiterlijk om het industriële karakter te versterken. Plaats de fauteuil bij een groot raam of in een gezellige leeshoek en creëer zo een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de industriële sfeer in je huis.

Industriële eettafel

De eettafel is het belangrijkste meubelstuk in de eetkamer, dus het is de moeite waard om er extra aandacht aan te besteden als je een industrieel interieur wilt creëren. Kies voor een eettafel met een stevig en stoer uiterlijk, gemaakt van materialen zoals hout en metaal. Denk bijvoorbeeld aan een tafelblad van gerecycled hout met zichtbare knoesten en een sterk metalen onderstel. Deze combinatie van ruwe en robuuste elementen zorgt voor een industriële uitstraling in de eetkamer.

Metalen kasten

Opbergruimte is ontzettend belangrijk in elk interieur, en in een industrieel interieur mogen metalen kasten absoluut niet ontbreken. Kies voor een grote stalen locker of een vintage metalen archiefkast om al je spullen netjes op te bergen. Het ruwe en stoere uiterlijk van deze kasten past perfect bij de industriële stijl. Je kunt de kast gebruiken om boeken, servies of zelfs kleding op te bergen. Speel met de combinatie van open en gesloten opbergvakken om een speels effect te creëren en tegelijkertijd een praktisch element toe te voegen aan je interieur.

Fabriekslampen

Tot slot zijn fabriekslampen de perfecte finishing touch voor een industrieel interieur. Deze grote en stevige hanglampen zijn geïnspireerd op de oude verlichting die je in fabrieken zou vinden, en ze zorgen voor een unieke sfeer in elke ruimte. Hang een paar fabriekslampen boven de eettafel, in de keuken of in de woonkamer om de industriële look compleet te maken. Kies voor lampen met een metalen kap en zichtbare fittingen om dat extra industriële accent toe te voegen. De combinatie van functioneel licht en een sfeervol design maakt deze lampen een absolute must-have voor elk industrieel interieur. Ben jij nog op zoek naar meubels voor jouw industrieel interieur? Online is er veel te vinden! Bezoek eens een aantal webshops en bekijk de collecties om tot een passende keuze te komen!

Je kan misschien ook genieten van: