Een Oosters interieur straalt rust en balans uit. Iets waar we in deze drukke tijden veel behoefte aan hebben. Bij een Oosters interieur staan rust en balans centraal. Overal zie je het terug. Of het nu om inrichting of kleurkeuze gaat. In dit artikel tips voor een mooi Oosters interieur. 

Muren 

In de Oosterse wereld wordt veel gebruik gemaakt van neutrale aardekleuren. Op de muren vind je vaak muurschilderingen of Oosterse schilderijen. Muurschilderingen of schilderijen laten vaak planten of landschappen zien, wat bijdraagt aan een rustgevend gevoel. 

Verlichting

Verlichting is belangrijk bij een Oosters interieur. Oosterse lampen hebben vaak iets sprookjesachtigs en creëren een mystieke sfeer. Het licht is vaak zacht en vloeiend. Lampen uit China zijn vaak gehuld in rijstpapier. Marokkaanse hanglampen hebben vaak kleine gaatjes wat zorgt voor een sfeervol effect. De patronen creëren vaak een prachtig lichtspel op de muren en plafond.

Afscheidingen maken

Afscheidingen in een ruimte worden vaak gebruikt bij een Oosters interieur. Deze zijn eenvoudig te creëren door het plaatsen van kamerschermen. Kies voor kamerschermen met patronen en diverse kleuren zodat ze goed passen in de Oosterse woonstijl. De kamerschermen geven veel privacy en je creëert er makkelijk knusse hoekjes mee.

Tapijten

Iets wat niet mag ontbreken bij een Oosterse inrichting zijn Oosterse tapijten. Dit is een verzamelnaam voor tapijten die worden gemaakt in landen als Marokko, Turkije en Iran en het Midden-Oosten. Perzische tapijten worden gemaakt in Iran en zijn vaak handgemaakt. Iedere regio heeft vaak zijn eigen kenmerken. Ze hebben een elegante uitstraling met prachtige patronen en gaan jarenlang mee. Bij het maken van een Perzisch tapijt wordt een kettingdraad gebruikt waar knopen omheen worden geweven. Marokko staat bekend om zijn Berber tapijten. Deze tapijten zijn vaak kleurrijk met patronen erop. Ze creëren een warme en knusse sfeer.

Kasten

In een Oosters interieur worden kasten niet als onderdeel van het meubilair gezien. In China nemen kasten een bijzondere plek in. Chinese kasten hebben een eigen achtergrond en een eigen verhaal. Zo symboliseert de Chinese bruidskast het huwelijk. Aan de voorkant zitten twee koperen platen die de verbondenheid tussen man en vrouw symboliseren. Chinese kasten zijn echte blikvangers in het interieur en veel Chinese meubels zijn handgemaakt. Hierdoor zijn het unieke meubelstukken binnen het interieur.

Planten

Planten zijn belangrijk in de Oosterse inrichting. Ze zorgen voor balans en symboliseren het leven. Kies bij een Oosterse inrichting voor planten die voorkomen in landen uit het Oosten. Denk hierbij aan bamboe, grassen en bonsaiboompjes. Ook planten met grote bladeren zoals varens passen goed bij een Oosterse inrichting.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter