Een industriële look in je woning is al jaren populair. De gietvloer met een betonlook sluit hier perfect bij aan. Naast de industriële uitstraling van deze vloer heeft een gietvloer een groot aantal voordelen en natuurlijk zijn er ook enkele nadelen. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende soorten gietvloeren met een betonlook, de kosten, de voor-en nadelen van een gietvloer met een betonlook en de manier waarop een gietvloer wordt aangebracht.

De kunststof gietvloer met betonlook

De meeste kunststof gietvloeren zijn gemaakt van polyurethaan. Om de bekende betonlook te krijgen worden er meerder kleuren polyurethaan met elkaar met elkaar vermengd worden voordat de vloer gegoten wordt. Bij het uitvlakken van de vloer kunnen er kleuraccenten worden aangebracht. Een polyurethaan gietvloer kan over iedere bestaande ondergrond worden gegoten. Een polyurethaan gietvloer is onderhoudsarm, is elastisch en scheurt dus niet. Dit is ideaal als je de vloer over je vloerverwarming wilt laten leggen. Andere voordelen van een kunststof gietvloer met een betonlook:

  • Geluiddempend
  • Een kunststof gietvloer voelt niet koud aan je voeten
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geen naden in de vloer

Er zijn ook een paar nadelen van de kunststof gietvloer. Er kunnen eenvoudig krassen op de vloer ontstaan door het verschuiven van van meubels. Het is daarom aan te raden om vilt onder de poten van stoelen en andere meubelstukken te bevestigen. 

De cementgebonden gietvloer voor een natuurgetrouwe betonlook

Een cementgebonden gietvloer lijkt op een betonvloer en dus perfect om een industriële uitstraling aan je woonkamer te geven. De cementgebonden gietvloer bestaat uit twee of meerdere lagen en kan eenvoudig over een andere vloer worden aangebracht. De belangrijkste bestanddelen zijn cement, bindmiddel en toeslagstoffen. Nadat de vloer is aangebracht en droog is, wordt deze voorzien van een speciale vocht- en vuilafstotende coating. Hierdoor is het ook mogelijk om aan de vloer een glanzende of een matte uitstraling te geven. Andere voordelen van de cementgebonden gietvloer zijn:

  • Krasbestendig en harde vloer
  • Geeft een natuurgetrouwe betonlook

Een nadeel van de cementgebonden gietvloer is dat deze niet in vochtige ruimtes gebruikt kan worden. Het is dus geen optie als je je badkamer van een gietvloer wilt voorzien. Daarnaast kan de vloer koud aan de voeten voelen. 

De kosten van een gietvloer met een betonlook

De prijs van een gietvloer met een betonlook hangt af van verschillende factoren. Allereerst geldt meestal, hoe groter de totale oppervlakte van de vloer, hoe lager de prijs per vierkante meter. Grofweg kost een kunststof gietvloer tussen de 70 en 120 euro per vierkante meter. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal lagen. Bij cementgebonden gietvloeren liggen de prijzen bij ongeveer 75 euro per vierkante meter. Ben je op zoek naar een gietvloer dan kun je het beste een aantal offertes opvragen om een goed beeld te krijgen van de werkelijke kosten. Kies altijd voor een expert in gietvloeren voor een mooi eindresultaat. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij gietvloerbetonlook.nl

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter