Ben jij op zoek naar een vloer met betonlook, die overal bij past en weinig onderhoud vergt? Dan is de Pvc vloer betonlook wel wat voor jou. Bij deze vloer heb je de ideale combinatie, namelijk het onderhoudsvriendelijke van pvc en de look van beton. Heb je vragen over de pvc vloer betonlook en wil je er meer over weten? In deze blog kun je er alles over lezen!

Wat is een pvc vloer betonlook?

Zoals de naam al zegt, is een betonlook vloer van pvc gemaakt van kunststof. Deze vloer imiteert de massieve vloeren van beton die je vaak ziet. Pvc is een goed materiaal om te kiezen omdat het veel praktische voordelen heeft tegenover andere materialen, zoals hout, beton en natuursteen. Pvc is namelijk zowel budget- als onderhoudsvriendelijk. Een ander voordeel van een pvc betonlook vloer is dat je hem niet van een echte betonnen vloer kunt onderscheiden.  

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer betonlook?

Een betonlook pvc vloer staat in elke woning. Deze vloer heeft veel voordelen, zoals duurzaamheid. Een pvc vloer heeft namelijk heel weinig onderhoud nodig en is niet gevoelig. Ook heeft een pvc betonlook vloer een beperkte opbouwhoogte, waardoor hij daarom ideaal is bij renovaties. Je hoeft je deuren en plinten niet aan te passen. Verder is een pvc vloer budgetvriendelijk, want ze zijn relatief goedkoop. Een pvc vloer is veel goedkoper dan een betonnen vloer. Daarnaast is een pvc vloer in verschillende ruimtes in te zetten. Het staat goed in de woonkamer, keuken, badkamer, etc. Een pvc vloer is prima te combineren met vloerverwarming omdat pvc niet krimpt en warmte goed geleidt. Tenslotte is een pvc betonlook vloer vochtbestendig en dempt het geluid. Dit wordt veroorzaakt door de hoge dichtheid in pvc. Dit maakt hem ideaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Soorten pvc vloeren met betonlook

Misschien denk je bij een pvc betonlook vloer in eerste instantie wel aan een grijze betonvloer, maar dit beeld moet bijgesteld worden. Bij pvc vloeren heb je namelijk keuze uit een oneindig aantal vloeren. Je kunt altijd kiezen uit meerdere opties. Denk bijvoorbeeld aan het design van de vloer en de structuur ervan. Pvc betonlook vloeren zijn niet te onderscheiden van echte betonnen vloeren. Met een pvc vloer kun je diverse structuren van beton imiteren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een glanzende of matte afwerking. Het is een van de talloze mogelijkheden die je hebt met de vloer structuren. Een andere optie waaruit je kunt kiezen is de kleur van je pvc vloer. Welke kleur je kiest hangt af van het materiaal waar de vloer op moet lijken. Als je een betonlook vloer wilt, dan moet je kiezen tussen grijs, zwart of zandtinten. Ook kun je kiezen uit andere kleuren zoals groen, blauw of rood. Daarnaast kun je voor je nieuwe vloer ook kiezen uit verschillende motieven. Je kunt een vloer uitzoeken die de look hebben van betontegels, maar ook voor een naadloze vloer. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter