Een boxspring is een bed waarbij de onderkant bestaat uit verschillende springveren in een omhulsel in plaats van een lattenbodem. Op een boxspring komt ook nog een matras. Hierdoor lijkt het bed groter dan een gewoon bed. Het zijn net twee matrassen op elkaar waardoor het comfort en de kwaliteit van de slaap aanzienlijk kan verbeteren.

Waarom een boxspring met groot hoofdbord kopen?

Waarom een boxspring met groot hoofdbord kopen? Het doel van het groot hoofdbord is om te weten langs welke kant je dit bed tegen de muur kan plaatsen. Het is ook de kant die meteen opvalt bij het binnenkomen in de slaapkamer.

Naast mooi design ook functioneel

Het hoofdbord dient als bescherming van je hoofd en de muur. Het hoofdbord wordt met het hoofdbord aan de muur geplaatst. Het voorkomt beschadiging van de muren en is een buffer tussen jou en de muur. De luxueuze uitstraling van de boxspring, zelf met het groot hoofdbord valt het op. Om te tonen welke kant de hoofdkussens dienen te liggen en om ze rechtop te plaatsen tegen het hoofdbord om bijvoorbeeld te lezen. Het gevoel van veiligheid creëren door het hoofdbord omdat men ergens kan tegen leunen. Ideaal voor de Feng shui in je slaapkamer. Hoe het hoofdbord geplaatst wordt tegen de muur is ideaal om goed te kunnen slapen.

Overige eigenschappen van een boxspring:

  • Comfort en luxe uitstraling van het bed omwille van de hoogte.
  • Gemakkelijk om in en uit het bed te stappen omdat het zo hoog is
  • Een boxspring heeft een goede ventilatie door de afzonderlijk verpakte veren die in de onderkant van de box zitten.
  • Ideaal voor mensen met rugklachten om gemakkelijker in bed te gaan liggen.
  • Een boxspring is hygiënisch en duurzaam. Hygiënisch omdat de box met veren volledig is afgesloten van de buitenwereld. Er kan geen vuil en stof aan de binnenkant waar de veren zitten.

Een vlak model zonder besturing is de gewone boxpring en een geautomatiseerd model met besturing waar je je hoofdeinde kan rechter zetten of je voeteinde. Dit kan men aan de hand van de handbediening of besturingssysteem van het bed.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter