Het afgelopen jaar heb je hoogstwaarschijnlijk grotendeels thuis doorgebracht. Je zult op een gegeven moment vast wel hebben gedacht: ‘’waarom staat deze tafel eigenlijk hier?’’, ‘’zou die muur niet een andere kleur kunnen hebben?’’, of ‘’is die stoel niet eens aan vervanging toe?’’. Niet gek, want hoe langer je naar je interieur gaat kijken, hoe meer vragen je jezelf gaat stellen. Dat is natuurlijk leuk om over na te denken, echter kunnen we door de maatregelen niet zelf kijken in de winkel. In deze blog zullen we tips geven over hoe jij, zodra het weer kan, de perfecte fauteuil uitkiest voor in de woonkamer, keuken of slaapkamer. Nieuwsgierig? Lees gauw verder!

Stap 1: Bepaal het budget

Als eerste dien je je budget te bepalen. Hoeveel wil je uitgeven? Wat vind je belangrijk? Heb je een specifiek materiaal in gedachte? Sommige materialen zijn duurder, en daar zal je je budget op moeten aanpassen. Leer is bijvoorbeeld vaak duurder dan stof. De hoogte van het budget zal dus invloed hebben op de kwaliteit, maar ook op de comfortabiliteit. Duurdere fauteuils hebben doorgaans meer ergonomische snufjes, waardoor je ze bijvoorbeeld specifiek kunt afstellen op jouw manier van zitten. 

Stap 2: Kies het materiaal

Leer, kunststof, stof… je hebt allerlei keuzes als het gaat om materiaal. Ga bij jezelf na wat je het lekkerst vindt zitten. Neem daarnaast ook de functionaliteit in gedachte. Heb je jonge kinderen of krijg je normaalgesproken veel visite over de vloer? Dan is een stoffe relaxstoel misschien niet heel handig, aangezien vlekken er niet makkelijk uitgaan. Dat heb je minder met leer. Wellicht denk je dat het niet veel uitmaakt of je een stoffen of leren fauteuil koopt, maar dat doet het wel. Leer geeft een luxere uitstraling aan het interieur, terwijl stof het makkelijker maakt om te matchen met de overige spullen in je woning. Allebei voor- en nadelen dus.

Stap 3: Proefzitten

Heb je een mooie stoel op het oog? Dat is fijn! Maar wacht nog even met kopen totdat je er ook daadwerkelijk op hebt gezeten en hem in het echt hebt gezien. Zo weet je of hij echt lekker zit en of je denkt dat-ie echt bij het overige interieur past. Je kunt makkelijk checken of de fauteuil goed bij jou past door te bepalen of de stoelzitting ongeveer 2 centimeter lager is dan je knieholten. Daarnaast moet je ook kijken naar de zitdiepte en de hoogte van de armleuningen. Je lengte is dus ook doorslaggevend en belangrijk om rekening mee te houden! Kijk voor meer informatie en inspiratie op de website van Solfelt

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter