Een woonkamer sfeervol inrichten kan soms erg lastig zijn, je hebt namelijk ontzettend veel mogelijkheden. Denk dan aan het meubilair of de kleur van de wanden, en zo zijn er nog veel meer keuzes die je zult moeten maken. Het zou tenslotte zonde zijn wanneer je later spijt hebt van sommige keuzes die je gemaakt hebt gedurende dit proces. Daarom zullen in deze blog een aantal tips gegeven worden over hoe jij straks je woonkamer het beste kunt inrichten.

Een woonkamer analyse

Voordat je begint met het kijken naar meubilair en andere spullen is het ontzettend belangrijk om je woonkamer te analyseren. Wat is de exacte hoogte van het plafond en hoe is de lichtinval? Zet al deze punten op papier en denk vervolgens goed na over de volgende stap die je gaat nemen. Komen er bijvoorbeeld vaak mensen op bezoek, dan is het misschien handig om te kijken naar een wat grotere tafel. Wanneer je nooit andere mensen bij je thuis komen, dan is het totaal onnodig om voor een grote tafel te kiezen, tenzij je een grote tafel fantastisch vindt. 

Kies lichte kleuren bij een kleine woonkamer

Wanneer je een kleine woonkamer wilt inrichten speelt de kleurkeuze een nog grotere rol. Zo kun je door gebruik te maken van de lichte kleuren de ruimte wat groter en ruimer laten lijken. Wanneer je voor donkere kleurtinten kiest lijkt alles wat kleiner en compacter dan bij een lichte kleur. Dit principe is hetzelfde bij meubilair. Zo lijkt een lichte kleur tafel groter dan een donkere kleur tafel. Wanneer iets perse een donkere kleur moet hebben, kies dan bijvoorbeeld voor één accentmuur en ga los!

Mocht je verder nog vragen hebben met betrekking tot het inrichten van je woonkamer, bijvoorbeeld raambekleding op maat? Neem dan contact op met woonwinkel Wessels wonen, wij helpen jou graag verder op weg.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter