Kunst is goed om je interieur eigen te maken. Het is belangrijk dat je kunst goed bij je eigen smaak en woonstijl past. Als je je afvraagt welke kunst bij je interieur past kun je het beste naar je bestaande interieur kijken: welke materialen, vormen en kleuren zie je? Probeer deze stijl of kleuren terug te laten komen in de kunst die je kiest. Door dezelfde kleuren te gebruiken past de kunst beter bij het geheel. Maar als je liever voor een echte blikvanger gaat kan dat natuurlijk ook. Dit doe je door kleur te kiezen op een lichte ondergrond. Als je nog steeds twijfelt over welk kunstwerk je wilt aanschaffen kan kunstuitleen een optie zijn. Hier huur je een kunstwerk, voor kunstuitleen Amsterdam kan dit onder andere bij Abraham Art.

Laat je kunst opvallen

Het is belangrijk om je kunstwerk onderdeel van je interieur te maken. Dit doe je door het bijvoorbeeld boven een kastje of kachel te hangen. Als je een lange of hoge muur in je huis hebt wees dan niet bang om voor een kunstwerk met grotere afmetingen te kiezen, zo voorkom je dat de kunst wegvalt in de ruimte. Een ander leuk idee is om met verschillende kleine prints samen één groot kunstwerk te vormen. Zorg hierbij wel voor een overkoepelend thema en stem de kleuren op elkaar af, anders loop je het risico dat het rommelig oogt.

Woontrend of persoonlijke stijl

Wooninrichting is sterk mode gerelateerd, veel mensen gaan de laatste jaren steeds meer mee met de trends. Een gevolg hiervan is dat je dezelfde items bij verschillende mensen tegenkomt. Het is net als mode, wanneer je tien mensen in hetzelfde t shirt ziet lopen wordt het toch minder bijzonder. Kunst wordt steeds exclusiever naarmate de prijs stijgt, maar lang niet iedereen kan zich dure kunst veroorloven. De oplossing hiervoor is kunstuitleen, je hebt een exclusief kunstwerk thuis zonder dat je het hoeft te kopen. Je betaald een maandelijks bedrag, en je kunt de kunst ook nog ruilen als je erop bent uitgekeken. 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter