Kerst staat in het teken van sfeer, warmte en familie. Tijdens kerst spendeer je de dagen samen met al je dierbaren.  Onder het genot van een uitgebreid kerstdiner komen de mooiste gesprekken en herinneringen naar boven. Wil jij dit jaar een kerstdiner organiseren om nooit te vergeten? Maak jullie kerstdiner uniek met de juiste gerechten en tafelaankleding. Stel een menukaart op en zorg ervoor dat jij genoeg servies in huis hebt om een luxe uitstraling te geven aan het kerstdiner. Wij geven handige tips waardoor jouw kerstdiner gegarandeerd een succes wordt!

Tafelaankleding kerst

De eerste stap is het uitnodigen van je gasten. Nodig heel jouw familie uit met een appje, e-mail, telefoontje of nóg leuker, verstuur een kaartje via de post. Nadat jij weet wie er aanwezig zullen zijn, weet jij voor hoeveel mensen je het kerstdiner moet voorbereiden. Hierbij is het belangrijk om na te gaan of er kinderen zijn op het kerstdiner. Bij kinderen weet jij namelijk dat je niet een volledige maaltijd hoeft voor te bereiden maar ze blij kan maken met een patatje en een lekkere snack.

De tweede stap is het opstellen van een menukaart. Pak goed uit en bedenk zowel een voor-, hoofd- en nagerecht. Je kunt zelf bepalen hoeveel gerechten je op de kaart zet. Om het gemakkelijk te maken kan je ervoor kiezen om iedereen dezelfde gerechten te serveren. Bij het diner kun je verschillende bijgerechten op tafel zetten waarvan iedereen van kan pakken, zoals stokbrood, gebakken aardappeltjes en stoofpeertjes.

De derde stap is de tafelaankleding bij kerst. Deze stap is een stap waar vaak te weinig tijd aan besteed wordt. Met het kiezen van de tafelaankleding kun jij extreem uitpakken en ervoor zorgen dat je kerstdiner onvergetelijk wordt. Bedenk voor welk thema jij wilt gaan. Wil jij luxe kerstdiner met zwart en gouden accenten of ga jij liever voor een open kerstdiner met wit als hoofkleur en overal bloemen. Op dit thema kun jij naast je tafelaankleding, ook je uitnodiging en menukaart op baseren.  Met kerst zien we vaak een warm thema terugkomen. Dit betekent rode tinten, veel kaarsen en kerstakken op tafel. Maar hoe dek je een kerstdiner in? Uitgebreid tafelen doe je met genoeg bestek en glazen. Bij het indekken van een diner begin je met linnen lopers en servetten. Heb jij geen linnen lopers? Geen probleem, naast linnen lopers kun jij ook een mooi tafelkleed gebruiken. Vervolgens wordt al het bestek ingedekt. Afhankelijk van het voor-, hoofd- en nagerecht leg jij de messen, vorken en lepels neer. Hierbij is het buitenste bestek bestemd voor het voorgerecht en het binnenste bestek voor het hoofdgerecht. Het nagerecht wordt boven het bord neergelegd, last minute ingedekt of geplaatst op het bord van het nagerecht. Nadat je het bestek hebt ingedekt, ga je verder met de glazen. Bij een goed kerstdiner kan een tafelwijn en waterkaraf niet ontbreken. Plaats voor iedereen wijn- en waterglazen rechtsboven de messen. Wanneer jij erachter komt dat iemand geen wijn gaat drinken tijdens het kerstdiner, kun je op het begin de glazen gemakkelijk weghalen.

Pak uit met het kerstdiner!

Zoals je nu weet zijn er veel stappen die jij kunt ondernemen bij het organiseren van een kerstdiner. Hoe uitgebreid je uitpakt, heb je volledig zelf in de hand. Kerst staat in het teken van warmte, sfeer en dankbaarheid. Verras daarom jouw dierbaren met een unieke uitnodiging, heerlijke gerechten en luxe tafelaankleding. Wacht niet langer en ga op zoek naar de juiste tafelaankleding voor kerst!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter