Voor de meeste mensen is de aankoop van hun woning de grootste investering die zij ooit zullen doen. Om je woning af te betalen, trek je tientallen jaren uit en dus is het opmerkelijk dat er veel mensen zijn die hun woning niet optimaal verzekerd hebben. Iets wat zoveel waard is, zou ook zo goed mogelijk verzekerd moeten worden. Doen mensen dit dan niet omdat dit veel geld kost? Het antwoord luidt dat veel mensen niet op de hoogte zijn van welke verzekeringen er bestaan. Om daar verandering in te brengen, leggen wij je graag uit wat je kunt doen al je je woning verzekeren wilt. Je zult zien dat het niet mogelijk hoeft te zijn om te zorgen dat je je meest kostbare bezit niet hoeft te verliezen wanneer je een keer getroffen wordt door bijvoorbeeld brand. 

Check de woonverzekeringen 

Als je een woning hebt gekocht, zou je eigenlijk twee verzekeringen moeten afsluiten. Ten eerste is dat de opstalverzekering. Met deze verzekering kun je alle schade declareren die aan je woning zelf ontstaan is. Wordt je woning bijvoorbeeld een keer getroffen door de bliksem en ontstaat er forse kortsluiting waardoor er brand ontstaat, dan kun je een beroep doen op deze verzekering om de schade te verhalen. Die schade kan snel oplopen want kleine vuurtjes kunnen nog altijd heel veel rook creëren en niets is zo schadelijk als rook. Rook is vaak heel vies en vet en het is veel werk om de stank weer helemaal uit je huis te krijgen. Als je zelf voor deze kosten zou moeten opdraaien, zit niet alleen je huis vol roet, maar ben je zelf waarschijnlijk ook snel bankroet. Vandaar dat iedere woningbezitter er verstandig aan doet om een opstalverzekering te kiezen. 

Verzeker je inboedel goed

Misschien vroeg je je tijdens het lezen van de voorgaande alinea af: hoe zit het met de spullen die in mijn huis stonden ten tijde van de brand? Deze worden inderdaad niet door je opstalverzekering gedekt. Hiervoor moet je een speciale inboedelverzekering afsluiten. Jouw inboedelverzekering dekt de schade die je aan jouw spullen hebt opgelopen. Net zoals de rook van het vuur jouw woning heeft aangetast, zullen ook jouw bezittingen door de rook beschadigd zijn. Je kunt daarom gelijk contact opnemen met jouw verzekering om te horen wat je moet doen. Het kan zijn dat er een verzekeringsagent langskomt om de schade op te nemen, het kan ook zijn dat je je spullen kunt laten repareren en dat je de factuur naar je verzekeringsmaatschappij kunt sturen. 

Sluit je woonverzekering meteen af

Wanneer je nu tot de ontdekking gekomen bent dat je niet goed verzekerd bent, dan is het verstandig om gelijk even naar de site van verzekeraar te gaan. Daar kun je zien welke verzekeringen er allemaal zijn en hoe je deze kunt afsluiten. Bereken je premie en bekijk hoeveel korting je ontvangt wanneer je meerdere verzekeringen in een keer afsluit. Zo loop je niet alleen zo weinig mogelijk risico, maar zo pak je ook nog eens een mooi voordeel.

Je kan misschien ook genieten van: