Heb jij een kamer die je wilt opknappen en moderniseren, dan zijn overzetplinten echt een uitkomst. In plaats van de oude plinten te verwijderen, de muur te repareren en de nieuwe plinten te plaatsen, zet je deze plinten gewoon over je huidige plinten heen. Deze zie je dan niet meer en dat zonder dat je hebt moeten slopen. Deze plinten worden niet voor niets ook wel renovatieplinten genoemd. Hier lees je over de voordelen waarvan je profiteert als je voor overzetplinten kiest.

Overzetplinten zijn sneller en gemakkelijker

Renovatieplinten zijn plinten die specifiek ontworpen zijn om over je huidige plinten aangebracht te worden. Je bevestigt ze gemakkelijk tegen de muur en bevatten een uitsparing aan de achterkant waarmee je ze gemakkelijk over een bestaande plint aanbrengt. Dat maakt het een stuk sneller en gemakkelijker om je plinten te renoveren. Het goede nieuws is dat je elke soort plint als overzetplint aan kunt schaffen. Er zijn dus overzetplinten te krijgen voor elk interieur, van modern tot klassiek en van industrieel tot landelijk. Een goede leverancier zorgt ook voor de montagekit, dus je kunt na ontvangst direct aan de slag.

Minder kans op beschadigingen

Het verwijderen van de huidige plinten is niet zonder risico. Deze moeten van de muur gesloopt worden en vooral in oudere huizen heb je geen idee wat je dan aan zult treffen. Het is mogelijk dat je stukken pleister meetrekt en de muur beschadigt. Door voor overzetplinten te kiezen heb je dat probleem niet. Je laat alles zitten zoals het zit zonder dat je daar verwarring in brengt. Er is veel minder kans op beschadigingen en het resultaat is altijd een net afgewerkte muur.

Je bespaart geld

Overzetplinten zelf zijn niet goedkoper dan standaard plinten, maar omdat het werk veel minder tijdrovend en arbeidsintensief is, bespaar je geld. Daarbij weet je ook zeker dat je geen extra uitgaven hebt aan het repareren van eventuele schade die je muur op heeft gelopen tijdens het slopen. Renovatieplinten zijn zelfs erg gemakkelijk zelf te installeren, dus op die manier bespaar je de kosten voor een vakman. Het enige waar je op moet letten is dat je de juiste uitsparing uitkiest en je dus zeker weet dat de renovatieplinten passen. Daarna is het plaatsen een fluitje van een cent.

Bestel je renovatieplinten online

Het wordt allemaal nog gemakkelijker als je je overzetplinten online bestelt. Daar vind je een groot assortiment schitterende plinten die je waar je ook bent en op elk moment van de dag kunt kopen. Denk even goed na over het soort overzetplinten je wilt bestellen en de afmetingen. Bij een laag plafond kies je beter wat minder hoge plinten uit. De kleur is ook belangrijk. Bij een kleiner vloeroppervlak lijkt deze groter als je plinten uitkiest in de kleur van de vloer. Plaats je bestelling en je begint snel aan het plaatsen van je plinten. Het is vaak de kers op de taart die jouw kamer echt tot leven brengt.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter