Bij gordijnen bestellen zijn er uiteraard verschillende keuzes die je moet maken. Eén van deze keuzes heeft betrekking tot het verschil tussen enerzijds standaard gordijnen en anderzijds maatwerk exemplaren. Voor beide opties geldt dat er zowel voor- als nadelen aan verbonden zijn. Welke van beide mogelijkheden voor jou de beste optie is zal in de praktijk bovendien worden bepaald door jouw specifieke situatie. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen zodat je met zekerheid de juiste keuze maakt? Dan is het zeker interessant om de onderstaande informatie door te nemen!

Wat zijn de voor- en nadelen van standaard gordijnen bestellen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar standaard gordijnen bestellen. Wat zijn nu bijvoorbeeld de belangrijkste voordelen die hieraan verbonden zijn? In eerste instantie is er het prijskaartje. Gordijnen staan er in de praktijk sowieso om bekend over een zeer aantrekkelijk, laag prijskaartje te beschikken. Dat geldt in het bijzonder voor de standaard exemplaren die op de markt zijn terug te vinden. Dat is echter niet het enige voordeel. Daarnaast kan er namelijk in de praktijk ook vastgesteld worden dat standaard gordijnen meteen leverbaar zijn. Ook dat is iets wat niet onbelangrijk is. 

Het belangrijkste nadeel waar je rekening mee moet houden bij standaard gordijnen bestellen heeft betrekking tot het feit dat er uiteraard zo goed als niet tegemoet kan worden gekomen aan persoonlijke eisen. Voor menig aantal woningen geldt tegenwoordig dat er sprake is van raampartijen die allesbehalve over standaard afmetingen beschikken. Wanneer dat het geval is zal je al vrij snel tot de conclusie komen dat de gewone gordijnen daar niet helemaal voor geschikt zijn.

Wat met de keuze voor maatwerk exemplaren?

Wil je er zeker van kunnen zijn dat er tegemoet kan worden gekomen aan de persoonlijke eisen en verwachtingen waarover je beschikt voor wat de aankoop van je nieuwe gordijnen betreft? Dan spreekt het voor zich dat de keuze voor maatwerk gordijnen bestellen al vrij snel zal zijn gemaakt. Verschillende zaken kunnen hierdoor zeer specifiek worden afgestemd, namelijk:

  1. De vereiste afmetingen waar de gordijnen over dienen te beschikken;
  2. Uit welke materialen de gordijnen moeten zijn gemaakt; 
  3. Over welke uitstraling de gordijnen dienen te beschikken;

Gordijnen bestellen lijkt op het eerste zicht geen moeilijke opdracht te zijn. Toch is het zo dat mensen tegenwoordig vaak over een waslijst aan eisen beschikken waar aan tegemoet moet worden gekomen. Geldt dat ook voor jou? Dan is het mogelijk dat de standaard exemplaren op de markt niet aan die verwachtingen tegemoet zullen weten te komen. Dat met alle gevolgen van dien.

Zijn er ook minder sterke punten aan verbonden?

Zijn er aan maatwerk gordijnen bestellen ook nadelen verbonden? Dat is uiteraard een zeer belangrijke vraag die door iedereen wordt gesteld. De belangrijkste nadelen zijn:

  • Je krijgt vaak niet meteen de beschikking over de gordijnen;
  • De kostprijs ligt bij maatwerk gemiddeld toch wel een stukje hoger;

Kan je met de bovenstaande nadelen leven en is het voor jou zeer belangrijk dat de gordijnen die je gaat bestellen aan alle vooropgestelde eisen kunnen voldoen? Dan is het meer dan waarschijnlijk zo dat de keuze voor maatwerk gordijnen bestellen al snel zal zijn gemaakt.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter