Heb je een studio kunnen bemachtigen? Van harte gefeliciteerd! Een groot voordeel van een studio is dat je alle faciliteiten voor jezelf hebt en niets hoeft te delen. Het wonen in een studio heeft helaas ook nadelen, zoals dat het erg klein is. Gelukkig kun je met de juiste tips fijn wonen in een studio. Lees snel verder om deze tips te ontdekken.

Zorg voor goede opbergmogelijkheden

De eerste en meest belangrijkste tip is om te zorgen voor goede opbergmogelijkheden. Schaf sowieso niet te veel spullen aan. Zelfs als je veel opbergmogelijkheden hebt, kan je niet alles opbergen als je simpelweg te veel spullen hebt. Je kunt bijvoorbeeld een bed en bank kopen met een opbergmogelijkheid. Koop een vakjeskast met mandjes. Als je los je spullen erin zet, ziet het er snel rommelig uit. De keuken is een plek waar het bij veel mensen snel een rotzooi wordt. Door keuken organizers te gebruiken kun je je keuken netjes houden. Dit is extra belangrijk in de keuken, omdat je er kookt. Je keuken moet daarom hygiënisch zijn. 

Koop apparaten met meerdere functies

Door apparaten te kopen met meerdere functies hoef je minder spullen te kopen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een oven met een magnetronfunctie. Dit scheelt je 

weer de ruimte die je kwijt was als je ook een magnetron had gekocht. Een steelstofzuiger is ook erg handig. Bij de meeste steelstofzuigers kan je namelijk de stang ervan af halen, waardoor het ook een kruimeldief is. Een ander handig apparaat is een koffiezetapparaat waar je ook kokend water mee kunt zetten. Zo hoef je geen theekoker meer aan te schaffen.

Houd je studio opgeruimd

Het klinkt logisch, maar wordt toch vaak vergeten. Als je studio niet opgeruimd is, lijkt het nog kleiner. Bovendien wordt het daardoor snel een nog ergere rotzooi. Voordat je het weet is het zo rommelig dat je geen zin meer hebt om het op te ruimen. Houd daarom een vast opruim rondje in de avond. Ruim daarnaast ongeveer een keer per week grondig op. Merk je dat het steeds weer een rotzooi wordt? Dan heb je nog geen goed opruimsysteem. Kijk dan eens naar de opbergmogelijkheden die je nu hebt. Misschien heb je een extra opbergmogelijkheid nodig of moet je spullen weg gaan doen.

Een ander groot nadeel van een studio is dat als je kookt dat alles in je huis naar het eten ruikt. Zorg daarom voor goede ventilatie en kies liever niet voor een open kledingkast.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter