Als je op zoek gaat naar een badkamer meubel is het goed om te benoemen dat er enorm veel mogelijkheden zijn qua combinaties van een badkamer meubel. Een klein voorbeeld is bijvoorbeeld of je kiest voor een waskom of een wastafel. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen tussen verschillende onderkasten en handgrepen. Het is vanzelfsprekend dat het lastig is om een goede keuze te maken en om deze reden helpen we je graag een handje. In dit artikel zullen we middels een aantal stappen jouw informatie verstrekken zodat je zelf een goede keuze kunt maken voor de meest geschikte badkamer meubel. Hierdoor weet je zeker dat je niet een verkeerde beslissing zult maken waar je achteraf spijt van zult krijgen.

Stap 1) Kies je voor een wastafel of een waskom als het gaat om een badkamer meubel

Als eerst is het van belang om te kijken bij een badkamer meubel of je gaat voor een wastafel of een waskom. Als we puur naar functionaliteit kijken is een badkamer meubel met een wastafel erg functioneel en daarbij geeft het ook een chique uitstraling aan de badkamer. Als je vervolgens hebt gekozen zul je merken dat je later nog het materiaal kunt kiezen. Zo zijn wastafels beschikbaar in verschillende materialen zoals keramiek, mineraalmarmer, natuursteen en glas. Kortom, er is genoeg keuze naar aanleiding van jouw persoonlijke wensen.

Stap 2) Diepte van een badkamer meubel 

Zodra je hebt gekozen of je gaat voor een waskom of een wastafel is het vervolgens de kunst om te kijken naar de diepte van het meubel. Hierbij zie je over het algemeen twee opties waarbij de standaard diepte 46 centimeter is. Naast de standaard diepte kun je ook kiezen voor een ondiep meubel die in totaal 39 centimeter diep is. Het is dus goed om dit van tevoren te meten zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Heb jij een kleine badkamer? Dan is het goed om te weten dat je kunt kiezen voor de ondiep badkamer meubel met een diepte van 39 centimeter. Door dit type te bestellen kun je ruimte besparen zonder dat de functionaliteit verloren gaat. De lades worden namelijk naar achteren geplaatst waardoor je niets op inhoudt hoeft in te leveren en dat is natuurlijk erg prettig.

Stap 3) Kijk naar de onderkast

Als je op zoek gaat naar een meubel voor in de badkamer is het van belang dat je genoeg opbergruimte hebt. Hecht jij hier veel waarde aan? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een badkamer meubel met minimaal twee lades. Ook is het mogelijk om optisch de badkamer groter te laten lijken. Dit kun je doen door een meubel aan te schaffen bij Douche Concurrent met een lade. Hierdoor blijft er onder het meubel meer ruimte over waardoor vanuit optisch oogpunt de  badkamer ruimer oogt. Het is goed om te benoemen dat meubels tot en met 110 centimeter verkrijgbaar zijn met een of twee lades. Als we kijken naar de meubels zijn er vanaf 120 centimeter meer mogelijkheden beschikbaar.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter