Of je nu gaat verhuizen, de eerste keer alleen gaat wonen of je interieur wil veranderen, het kopen van meubels bepaalt voor een groot stuk het uitzicht van je nieuwe interieur. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke weg je wil uitslaan met je nieuwe meubels. Daarnaast bepaalt de kleur van je meubels ook mee welke kleur van behang of verf je het beste kan nemen indien je ook je muren een opknapbeurt wil geven. In dit artikel worden enkele tips meegegeven waar je op moet letten indien je nieuwe meubels gaat kopen.

Weet hoe groot je ruimtes zijn

Een belangrijke stap wanneer je op zoek gaat naar nieuwe meubels, is weten hoe groot je ruimte of ruimtes zijn waarvoor je meubels zoekt. Zorg dat je op voorhand alles opmeet zodat je exact weet hoe groot elk meubelstuk mag zijn. Meubels van bijvoorbeeld Linteloo kunnen perfect zijn wat je zoekt, maar als ze thuis worden geleverd en je merkt dat ze te groot zijn, dan heb je wel een probleem. Daarnaast is het ook niet aangenaam als je ruimte te vol staat met meubels. Je moet nog wel wat bewegingsruimte hebben.

Koop pakketten

Indien je alles in dezelfde kleur en stijl wil in je interieur, dan kan het handig zijn op zoek te gaan naar pakketten waar verschillende meubels al in zitten. Denk maar aan een pakket voor je woonkamer dat bestaat uit een eettafel, salontafel, tv-meubel en dressoir of barkast. Vaak kan je binnen het pakket ook nog beslissen hoe groot of breed bepaalde meubels moeten zijn. Het grote voordeel is dat je zodra je je keuze hebt gemaakt, in een keer alle meubels hebt voor een bepaalde ruimte.

Bepaal je stijl

Een van de belangrijkste stappen die je moet nemen, is natuurlijk bepalen welke stijl je graag in je woning wil hebben. Kies je voor modern? Dan ga je op zoek naar strakke en zwarte of witte meubels. Bij een industrieel interieur heb je heel veel donkerbruin in combinatie met wat zwarte tinten. Heb je toch een voorkeur voor een landelijk interieur? Dan heb je de mogelijkheid tussen zachte tinten zoals beige of grijs. Natuurlijk kan je ook een combinatie maken van verschillende stijlen zoals landelijk en modern of een mengeling van industrieel en modern. Het is je eigen interieur, dus het is belangrijk dat jij je goed voelt bij je keuze.

Het is trouwens altijd mooi meegenomen als je bij je zoektocht rekening houdt met lokale ontwerpers en ondernemers. Zo is bijvoorbeeld Weltevree een Nederlandstalig merk, waardoor de productieketting beperkt blijft.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter